Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CJ Bihor concesionează teren în centrul Oradiei pentru construirea unui hotel

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința de săptămâna aceasta concesionarea unui teren din Municipiul Oradea pentru construirea unui hotel.

Terenul se află în proprietatea Consiliului Județean Bihor și are o suprafață de 3.981 mp. Amplasamentul este situat într-o zonă centrală, în vecinătatea Muzeului Țării Crișurilor și a viitorului Centru Cultural Multifuncțional, clădire destinată susținerii unor activități culturale și recreative.

„În acea zonă se poate edifica o construcție parter+7 etaje, care nu poate depăși înălțimea Muzeului Țării Crișurilor. Având în vedere că este la 5 minute de mers pe jos de centrul Municipiului Oradea și că este în proximitatea Muzeului, a viitorului Centru Cultural, a stadionului care se va construi, credem că este un amplasament potrivit. Sper să existe operatori economici interesați, având în vedere creșterea numărului de turiști”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Investiția va cuprinde clădiri (vor ocupa cel mult 85% din suprafața totală a terenului), locuri de parcare și spațiu verde amenajat. Structura de primire turistică trebuie să obțină o clasificare de minim 3 stele și să dispună de cel puțin 120 de camere pentru cazare.

Condiții

Condițiile minime obligatorii pentru participarea la licitație a operatorilor economici sunt: sumă investită de minimum 1.500 euro/mp, redevență de minimum 29.460 euro/an (7,4 euro/mp/an) și grad de ocupare de maxim 85% a terenului cu construcții cu acoperiș și platforme betonate.

Consiliul Județean Bihor propune ca termen de finalizare a proiectului o perioadă de cel mult doi ani de la obținerea autorizației de construire.

 

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fonduri europene pentru înființarea parcurilor industriale din Aleșd, Beiuș și Ștei

Articolul următor

A început turnarea pereților la pasajul rutier din Piața Cetate din Oradea

Citește și:
În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului.
Citeste mai mult

A început Iulius Christmas Market

Bucurie și magie sunt cuvintele care descriu cel mai bine luna decembrie, iar aceste stări au pus stăpânire…
Citeste mai mult

ROMGAZ, investiție de 300.000 lei la ASE

În cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti (ASE), a fost inaugurat Amfiteatrul ROMGAZ, un proiect al Asociației Studenților…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share