Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CJ Bihor concesionează teren în centrul Oradiei pentru construirea unui hotel

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința de săptămâna aceasta concesionarea unui teren din Municipiul Oradea pentru construirea unui hotel.

Terenul se află în proprietatea Consiliului Județean Bihor și are o suprafață de 3.981 mp. Amplasamentul este situat într-o zonă centrală, în vecinătatea Muzeului Țării Crișurilor și a viitorului Centru Cultural Multifuncțional, clădire destinată susținerii unor activități culturale și recreative.

„În acea zonă se poate edifica o construcție parter+7 etaje, care nu poate depăși înălțimea Muzeului Țării Crișurilor. Având în vedere că este la 5 minute de mers pe jos de centrul Municipiului Oradea și că este în proximitatea Muzeului, a viitorului Centru Cultural, a stadionului care se va construi, credem că este un amplasament potrivit. Sper să existe operatori economici interesați, având în vedere creșterea numărului de turiști”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Investiția va cuprinde clădiri (vor ocupa cel mult 85% din suprafața totală a terenului), locuri de parcare și spațiu verde amenajat. Structura de primire turistică trebuie să obțină o clasificare de minim 3 stele și să dispună de cel puțin 120 de camere pentru cazare.

Condiții

Condițiile minime obligatorii pentru participarea la licitație a operatorilor economici sunt: sumă investită de minimum 1.500 euro/mp, redevență de minimum 29.460 euro/an (7,4 euro/mp/an) și grad de ocupare de maxim 85% a terenului cu construcții cu acoperiș și platforme betonate.

Consiliul Județean Bihor propune ca termen de finalizare a proiectului o perioadă de cel mult doi ani de la obținerea autorizației de construire.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fonduri europene pentru înființarea parcurilor industriale din Aleșd, Beiuș și Ștei

Articolul următor

A început turnarea pereților la pasajul rutier din Piața Cetate din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
„Light Up your Winter Holidays” se derulează la Iulius Mall Cluj cu Circus Christmas, într-un regal al bucuriei orchestrat de Moș Crăciun și acompaniat de un concert de colinde.
Citeste mai mult

Circus Christmas, în Iulius Mall Cluj

„Light Up your Winter Holidays” se derulează la Iulius Mall Cluj cu Circus Christmas, într-un regal al bucuriei…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share