Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

MedLife aduce la Cluj robotul cel mai performant din lume

O echipă de medici neurochirurgi din Spitalul MedLife Humanitas (SMH) Cluj a testat, în vederea implementării în cadrul unității, cea mai performantă tehnologie robotică și de neuronavigație integrată disponibilă în lume.

Spitalul MedLife Humanitas din Cluj a testat și se pregătește să implementeze cea mai performantă tehnologie robotică la nivel mondial folosită în chirurgia spinală.

O echipă de medici neurochirurgi din Spitalul MedLife Humanitas (SMH) Cluj a testat, în vederea implementării în cadrul unității, cea mai performantă tehnologie robotică și de neuronavigație integrată disponibilă în lume.

Platforma de navigație și neuronavigație robotică este folosită în marile centre neurochirurgicale din străinătate pentru efectuarea intervențiilor la coloana vertebrală. În urma achiziției, spitalul clujean va fi primul din Transilvania care le oferă pacienților beneficiile acestei soluții tehnologice revoluționare.

 

Tehnologia folosită scade expunerea la radiații

“Folosirea unui robot intraoperator în neurochirurgia spinală contribuie la creșterea siguranței actului chirurgical printr-o amplasare mai precisă a șuruburilor în coloana vertebrală și astfel, incidența reintervențiilor scade considerabil. În cazul intervențiilor la nivelul coloanei lombare, tehnologia robotică oferă posibilitatea de amplasare a șuruburilor printr-o tehnică transcorticală, cu folosirea unor șuruburi de dimensiuni mult mai mici și cu o disecție a țesutului musculofascial redusă.

Pentru pacient acest lucru se traduce prin diminuarea semnificativă a pierderilor de sânge, durere postoperatorie redusă, risc minim de complicații infecțioase. Această tehnologie revoluționară minimizează nevoia de control radiologic intraoperator. Astfel scade semnificativ expunerea la radiații a pacientului și a echipei chirurgicale”, a explicat Gheorghe Ungureanu, medic specialist neurochirurg în cadrul SMH.

Braț robotic ce oferă informații în timp real

Medicii de aici au avut ocazia să utilizeze nonchirurgical prima tehnologie care îmbină abilitățile unui braț robotic cu capacitatea completă de navigare într-o singură platformă, concepută pentru a optimiza recuperarea rapidă a pacienților după intervenții chirurgicale minim invazive la nivelul coloanei vertebrale, măduvei spinării și cerebrale.

Avantajul utilizării acestei platforme multifuncționale este acela că oferă chirurgului informații unice, în timp real, pe parcursul intervenției, care permit monitorizarea și ghidarea precisă a instrumentelor și implanturilor în beneficiul pacientului. În cazul intervențiilor realizate cu această tehnologie se maximizează precizia de plasare a implanturilor, iar recuperarea este mult mai ușoară și rapidă.

Platforma de navigație robotică poate fi folosită pentru o gamă largă de proceduri la nivelul coloanei vertebrale, măduvei spinării și cerebrale, atât la adulți, cât și la copii, precum traumatisme, fracturi, tumori, diformități sau diverse tipuri de fuziuni vertebrale.

Spitalul din Cluj, achiziționat acum cinci ani

Echipa neurochirugicală a SMH poate să trateze întreaga patologie a coloanei vertebrale și a măduvei spinării, de la cele mai obișnuite afecțiuni (hernii de disc, stenoze) până la cele mai dificile cazuri, fie ele traumatisme, tumori sau diformități, având posibilitatea să lucreze în echipe multidisciplinare, prin aborduri complexe, atunci când acestea sunt necesare.

Spitalul din Cluj face parte din Grupul MedLife din 2017, atunci când a fost achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al companiei care deține spitalul. MedLife Humanitas oferă pacienților o gamă extinsă de servicii medicale axate, cu precădere, pe tratamente chirurgicale avansate din aria chirurgiei generale, neurochirugiei, chirurgiei oncologice și reconstructive, chirurgiei vasculare, ortopediei și traumatologiei, chirurgiei endocrine.

Companie medicală listată la bursă

Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii și a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România.  Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate. Aceasta are cea mai mare bază de clienţi corporate pentru pachete de prevenţie în sănătate din ţară. Este, din punctul de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est.

MedLife a ales să se listeze la Bursa de Valori București (BVB), fiind un model al listărilor pe piața locală de capital. Acțiunile emise de MedLife sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de BVB, categoria Premium. În perioada de pandemie, MedLife a jucat un rol esențial în societate și a fost lider în monitorizarea pandemiei, prin implicarea activă în zona de cercetare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Manager nou la Visit Oradea

Articolul următor
Aceștia au precizat că pentru primele 10.000 de abonamente, care vor fi comercializate la prețul cel mai mic, s-au înscris deja câteva zeci de mii de persoane.

Zeci de mii de cereri de abonamente pentru viitorul Untold

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share