Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

NTT DATA, Porsche și MHP au lansat două proiecte studențești la Cluj-Napoca

Dedicate învățământului de calitate pentru viitorii angajați, NTT DATA Romania, MHP Consulting și Porsche AG au o colaborare îndelungată.
Managerii locali ai NTT DATA, MHP și Porsche au inaugurat Innovation Science Cafe

Trei mari companii cu activitate la Cluj au decis să se implice în viața studenților de aici prin intermediul unor proiecte comune cu universități locale.

NTT DATA Romania, MHP Consulting și Porsche AG, companii dedicate învățământului de calitate pentru viitorii angajați, au o colaborare îndelungată. Acestea au finanțat prima secție de informatică cu predare în limba germană din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB). Acest program de studii al Facultății de Matematică și Informatică beneficiază în continuare de susținerea celor trei companii.

Acum, acestea se alătură altor două inițiative educaționale. Marți a fost semnat un protocol de sponsorizare a programului de studii administrarea afacerilor în limba germană al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul UBB.

“Actul prevede continuarea sponsorizării specializărilor științe economice și gestiunea afacerilor și informatică, în limba germană, nivel de licență Deutschsprachiger Studiengang der Informatik – UBB. Colaborarea dintre mediul universitar și cel de afaceri este esențială pentru a oferi pe piață un program complet de studii în limba germană în domeniul informaticii”, susțin reprezentanții NTT DATA Romania.

Printre vorbitori s-au numărat Maria Metz și Daniel Metz – CEO, respectiv președinte NTT DATA Romania, Peer Gebauer –  Ambasadorul Germaniei în România, Daniel David și Christian Săcărea – rector, respectiv prorector UBB, Anca Andreica – decan al Facultății de Matematică și Informatică, Răzvan Mustață – decan al FSEGA, reprezentanți ai MHP Consulting.

Cafeneaua inovativă, la etajul nouă al NTT Tower

Miercuri, a avut loc inaugurarea Innovation Science Cafe (ISC), un spațiu informal pentru studiu și practică, destinat studenților cu rezultate excepționale de la linia de studiu în limba germană din cadrul UBB, amplasat în NTT DATA Tower. În afară de invitații menționați au mai participat Oliver Oswald – Member of the Board of Management, Head of MHP International, Simona Baciu – președinte al Clusterului de Educație C-EDU Cluj, Marinela Marc – inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

În rețeaua de laboratoare de cercetare – dezvoltare – inovare (CDI) își vor desfășura activitatea studenți, cercetători și experți ai UBB și NTT DATA care vor să se implice în proiecte naționale și internaționale, independent sau în parteneriat cu alte universități, institute sau companii partenere din spațiul vorbitor de limba germană. Cele trei laboratoare sunt: Knowledge Discovery & Software Engineering; Economics and Optimization; Digital Humanities.

„Fidelă misiunii sale de promovare a multiculturalității și a tradiției învățământului superior în limba germană și a valorilor UBB legate de traditie și excelență pentru cultură-știință-inovație, linia de studiu în limba germană din cadrul UBB, prin Institutul de Studii Germane, promovează ISC ca o platformă de stimulare a inovării, deschisă în spirit academic și altor actori din ecosistemul local, regional și național: autorități locale, școli, companii, universități și institute”, a precizat prorectorul UBB, Christian Săcărea.

„Așa cum UBB s-a deschis spre mediul socio-economic, mă bucur să văd că mediul socio-economic s-a deschis spre UBB, găzduindu-i unități CDI care pot genera astfel ecosisteme complexe de inovare”, a spus rectorul universității clujene, Daniel David. În ultimii cinci ani, în cadrul Institutului de Studii Germane al UBB s-au derulat 30 de proiecte CDI cu parteneri din industrie sau cu universități din Germania, pe tematici diverse cum ar fi inteligența artificială, internetul lucrurilor, drone autonome, orașe inteligente, economie.

Dedicate învățământului de calitate pentru viitorii angajați, NTT DATA Romania, MHP Consulting și Porsche AG au o colaborare îndelungată. Dedicate învățământului de calitate pentru viitorii angajați, NTT DATA Romania, MHP Consulting și Porsche AG au o colaborare îndelungată.

Desant economic japonez la Cluj

NTT DATA Tower a găzduit și o întâlnire despre inovare și dezvoltarea viitoare a Clujului. O importantă delegație din Japonia, reprezentată de Yutaka Kitagami, director general adjunct pentru afaceri economice internaționale – Biroul de Strategie Globală al Ministerului Afacerilor Interne și Comunicațiilor; Kana Ohshima, consultant al NTT DATA Japonia, Kentaro Morita, prim secretar al Ambasadei Japoniei în România, a vizitat biroul din Cluj al concernului. Municipalitatea clujeană a fost reprezentată de Emilia Botezan, șef Serviciu afaceri internaționale și investiții străine, și de Oana Buzatu, Innovation Strategy Officer al Cluj-Napoca StartupCity.

“Împreună cu membrii echipei NTT DATA Romania – Cantemir Mihu – Head of Integration and Communication; Bojan Mrazovic – Head of Innovation; Cristina Pardi Petricele – Enterprise Business Developer – Team Leader | Direct Business; Diana Nuțu -Business Developer; Alexandra Țugui-Rusu – Chief Communication Officer, am discutat despre implementarea unui proiect pilot în Cluj. Noi proiecte care vor impulsiona inovația și vor produce schimbări de impact în Cluj-Napoca sunt în curs de desfășurare”, a transmis conducerea NTT DATA Cluj.

Dedicate învățământului de calitate pentru viitorii angajați, NTT DATA Romania, MHP Consulting și Porsche AG au o colaborare îndelungată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Orange, Michelin, Net Brinel și Marvicon vor să colaboreze cu Universitatea Oradea

Articolul următor

„Caravana cu Medici" ajunge în weekend în comuna Pietroasa, județul Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share