Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se inaugurează Via Transilvanica

După patru ani și jumătate de la lansarea ideii proiectului Via Transilvanica, în cetatea de la Alba Iulia, ne reîntoarcem să sărbătorim deschiderea oficială a traseului de lungă distanță, care leagă Putna de Drobeta Turnu-Severin.

Cel mai spectaculos traseu de drumeție din România este finalizat și va fi oficializat sâmbătă, la Alba Iulia, anunță inițiatori proiectului.

“Ziua de 8 octombrie va fi ziua în care vom trăi împreună experiența celor 1.400 km din Via Transilvanica. Într-o singură zi. După patru ani și jumătate de la lansarea ideii proiectului Via Transilvanica, în cetatea de la Alba Iulia, ne reîntoarcem să sărbătorim deschiderea oficială a traseului de lungă distanță, care leagă Putna de Drobeta Turnu-Severin.

Va fi o zi dedicată drumului care unește, oamenilor care trăiesc de-a lungul acestuia, ținuturilor prin care acest drum trece, drumeției, traseelor de lungă distanță, o zi de mare sărbătoare. Pe scurt, va fi o experiență care va concentra ce-i mai frumos din tot ceea ce înseamnă primul traseu de lungă distanță din România”, conform Asociației Tășuleasa Social (ATS).

“Final de călătorie. Alin Ușeriu, Tibi Ușeriu și echipa de alergători: Cristian Deac, Paul Vulturar, Cornel Buliga, Florin Alexandru, Eva Hochbauer și bicicliștii Paca Sergiu și Traian Deleanu au ajuns la capătul călătoriei pe Via Transilvanica, la Drobeta Turnu Severin.

Acești oameni au pornit pe traseu în momente diferite și l-au abordat evident, în ritmuri foarte diferite. Acest lucru nu i-a oprit din a găsi punctul comun pentru a ajunge la final împreună, după ce au străbătut 1.400 km cu disciplina și perseverența unui drumeț de lungă distanță”, potrivit ATS.

Via Transilvanica este un proiect al ATS, organizație cu sediul în Pasul Tihuța. Traseul poate fi parcurs după voia călătorului, fie pe etape, fie în întregime, pe jos, cu bicicleta sau călare. La concretizarea proiectului au lucrat 8.000 de oameni, majoritatea pe bază de voluntariat.

Ruta este împărțită în șapte regiuni istoric culturale: Bucovina, Călimani, Terra Siculorum, Terra Saxonia, Valea Mureșului, Terra Daco Romana, Valea Cernei. Traseul străbate 10 județe.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Finanțarea totală dedicată Văii Jiului, prin intermediul a șase programe operaționale, este de 290 milioane de euro.

Europa va investi 290 de milioane de euro în Valea Jiului

Articolul următor

16 școli, 36 de blocuri și 2 clădiri publice din Oradea, reabilitate energetic prin PNRR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share