Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alin Nica, președintele delegației României la Comitetul European al Regiunilor, susține aderarea României la Schengen

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, printre altele chiar președintele delegației României la Comitetul European al Regiunilor, a făcut un exercițiu de diplomație în favoarea țării, pe lângă clasicele discursuri ținute în cadrul Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor. El s-a întâlnit cu Michiel Rijsberman, președintele Delegației naționale a Regatului Țărilor de Jos pentru a obține susținere în vederea acceptării României în cadrul Schengen. Olanda este singura țară care s-a opus adoptării acestei proceduri.

”Susțin activ accederea României la spațiul Schengen, iar în calitate de președinte al Delegației naționale a României la Comitetul European al Regiunilor, promovez interesele țării noastre și ale județului Timiș. În cadrul întrevederii avute cu Michiel Rijsberman, președintele Delegației naționale a Regatului Țărilor de Jos, singura țară care încă se opune accederii României la spațiul Schengen, am găsit teren fertil pentru o repoziționare față de demersul României”, a declarat Nica.

Olanda este cel mai mare investitor străin din România, din păcate acest lucru nu este cunoscut în această țară.

”Am rămas surprins să aflu că în Țările de Jos nu se ia în considerare faptul că această țară este cel mai mare investitor din România și se trece cu vederea că accederea noastră în Schengen ar impulsiona suplimentar cooperarea economică dintre cele două țări. Am propus ca în decembrie să avem o reuniune comună a celor două delegații în cadrul căreia să explorăm posibile colaborări bilaterale pe teme precum economia circulară, agricultura, viitorul UE și politica socială. Michiel Rijsberman m-a asigurat că va susține accederea României la spațiul Schengen și a primit cu deschidere propunerea de a organiza o ședință comună a celor două delegații”, a mai declarat Nica.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

The remarkable presence of Romanian exhibitors at Expo Real München 2022

Articolul următor
Romanian Digital Days (RDD) s-a numit evenimentul din capitala Belgiei organizat de Transilvania IT Cluster (TITC) Cluj, Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România (CNIMMR) și RoboHub, cu sprijinul europarlamentarului Victor Negrescu.  

Bruxelles - Săptămâna Regiunilor. Digitalii Clujului, aduși în Parlamentul European

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share