Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sute de chitariști cântă la unison în Iulius Parc

Evenimentul „Pune mâna pe chitară!" aduce hituri și sute de chitariști care vor cânta la unison în Iulius Parc Cluj.

Evenimentul „Pune mâna pe chitară!” aduce hituri și sute de chitariști care vor cânta la unison în Iulius Parc Cluj.

Muzica bună, energia pozitivă și starea de bine vor invada Iulius Parc în 15 octombrie, când are loc „Pune mâna pe chitară!”. Este un eveniment educațional ce reunește un număr mare de chitariști din toată țara.

Chitara, clasică sau electrică, reprezintă o fascinație pentru foarte mulți pasionați de muzică. Sâmbătă, iubitorii acestui instrument se reunesc în Iulius Parc pentru a cânta împreună piese folk şi rock care au făcut istorie. Intrarea este liberă.

Pe scenă vor urca zeci de chitariști din 16 orașe din România pentru a susține un concert colectiv alături de nume sonore din lumea muzicii: Ștefan Boldijar de la Semnal M, Antract și Emeric Imre. Playlistul este format din 14 hituri. Tonul pentru începerea reprezentației va fi dat la ora 16:00.

Show-ul de două ore, în premieră la Cluj-Napoca, va avea loc de la ora 16:00, iar scena va fi acompaniată de oameni a căror pasiune este muzica și, în principal, chitara, alături de artiști reprezentativi pentru rock-ul și folk-ul românesc.

Concerte Semnal M și Antract

În duet cu chitariștii participanți, Ștefan Boldijar de la Semnal M va cânta îndrăgitele piese „La fereastra ta”, „Spune-mi cine ești”, „Primăvara românească”. Trupa Antract îi va acompania la piesele „Trebuie să crezi” și „Iubirea”. Artistul Emeric Imre va interpreta binecunoscuta piesă „Nebun de alb”.

Din playlist-ul concertului mai fac parte o serie de cântece care unesc generații: „Cântec pentru prieteni” – Compact, „Amintire cu haiduci” – Vali Sterian, „Andrii Popa” – Phoenix, „Another Brick in the Wall” – Pink Floyd, „Straja” – Bucovina, „Praf de stele” – Vița de vie, „Trec anii (Zi după zi)” – Trooper, „Vinovații fără vină” – Mircea Vintilă și „Let It Be” / „Hey Jude” – The Beatles.

Eveniment pornit la Sibiu

De la 19:00, Antract va reveni pentru un show complet, în cadrul căruia va purta publicul printre piesele cunoscute „Cârciumăreasa”, „Îndrăgostiții au aripi” sau „Mă dizolv”. De la ora 20:00, Semnal M va aduce spiritul rock autentic pe scena de pe malul lacului Gheorgheni.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Play, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, în parteneriat cu Iulius Mall Cluj. „Pune mâna pe chitară!” este deja un proiect cu tradiție în Sibiu și își propune să pună bazele unui program complex de educație muzicală la Cluj.

Nu doar încurajează oamenii să învețe să cânte la chitară, ci le oferă toate instrumentele necesare pentru a reuși: un caiet de studiu pentru chitară cu informații utile și tabulaturi ale pieselor incluse în eveniment, dar și tutoriale video, realizate de Ilie „Manole” Vlad, de la Antract.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Organizația Romanian Business Leaders (RBL) a trimis o scrisoare deschisă ambasadorului Roelof Sander van Ees.

Liderii locali de business cer Olandei intrarea României în Spațiul Schengen

Articolul următor
Ediția a noua a Festivalului Electric Castle (FEC) va avea loc între 19 și 23 iulie 2023.

Electric Castle va avea Car Camping

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share