Cluj Innovation Days. În căutarea “minei de aur” a României

Aceasta este concluzia participanților la sesiunea "România digitală. Cum facem din digitalizare un serviciu public?", din cadrul suitei de conferințe Cluj Innovation Days (CID), aflată la aniversarea unui deceniu de existență.

Șansa Clujului și a României deopotrivă de a urca salariile și calitatea vieții o reprezintă tinerii talentați, inventivi, axați pe tehnologie, care să fie angrenați în proiecte inovative finanțate la nivel european sau de către mediul privat.

Aceasta este concluzia participanților la sesiunea “România digitală. Cum facem din digitalizare un serviciu public?”, din cadrul suitei de conferințe Cluj Innovation Days (CID), aflată la aniversarea unui deceniu de existență.

Emil Boc, primar Cluj-Napoca:

Daniela Popescu, prorector Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca:

Anca Buzoianu, rector Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj:

Sabin Sărmaș, președinte Comisia IT – Parlamentul României:

Andrei Kelemen, director executiv Clusterul IT Cluj

CITC organizează evenimentul CID, în perioada 17-27 octombrie, la Hotelul Grand Italia. Conferințele se derulează atât în format fizic, cât și online. La ediția aniversară se alătură agendei invitaţi şi specialişti de renume, din țară și din străinătate, care au contribuit la susţinerea inovaţiei şi sunt printre cei care setează tonul schimbărilor care urmează.

Printre vorbitori se mai numără Daniela Rus – director of MIT Computer Science and Artificial Intelligence, reprezentanți ai companiilor Bosch, Accenture, Banca Transilvania, Alfa Software, Digitalio, Synaptiq, Rombat, dar și ai unor consorții europene sau regionale sau universități din București, Timișoara, Cluj-Napoca și Craiova.

Exit mobile version