Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Operatorul regional de apă și canal din Timiș, Aquatim, își face sistem automat de management a rețelelor de apă și canal, în valoare de 39 milioane de lei

Compania de Apă Someș (CAS) și-a anunțat intenția de a mări, din 1 iulie, prețurile la apă și canalizare în județele Cluj, Sălaj și Mureș.
Investițiile realizate în sistemele de apă, canalizare și epurare vor aduce și tarife mai mari

Societatea Aquatim, operatorul regional de apă și canal din Timiș, a scos la licitație realizarea unui sistem de automatizare a operării rețelelor din marile orașe ale județului pe care le administrează. Stațiile de epurare, forajele stațiile de pompare vor funcționa în sistem automat și vor fi dotate cu camere de luat vederi. Aquatim oferă peste 39 de milioane de lei pentru contractul care a fost publicat pe SEAP.

Vizate de modernizare sunt rețelele din localitățile Timișoara, Buziaș, Deta, Făget, Jimbolia, Sânnicolau Mare. Se va proiecta un sistem de tip SCADA centralizat care va transmite date către două dispecerate regionale.

Contractul presupune proiectarea unor noi tablouri de instalații electrice si de automatizare pentru a putea integra toate obiectivele ( stații de tratare, epurare, foraje, stații de pompare, gospodarii de apă etc ) care nu sunt automatizate pentru a putea fi integrate in dispecerat. Se vor instala tablouri și echipamente de calcul în locații existente, proiectarea unui sistem SCADA centralizat și transmiterea informațiilor culese din sistemul de apă și canal aflat în exploatare către cele 2 dispecerate. De asemenea, contractul presupune proiectarea și realizarea unui sistem SCADA format din 2 dispecerate regionale, unul pentru apa tratată si celălalt pentru apă uzată și un centru de achiziție, prelucrare și memorare a tuturor parametrilor tehnologici din sistem. Un alt punct important al investiției presupune proiectarea și execuția lucrărilor electrice și de automatizare pentru stațiile de tratare Bega si Urseni. În aceste stații se vor înlocui tablourile electrice care sunt vechi și nu mai prezintă siguranță în exploatare, se vor automatiza procesele tehnologice de tratare a apei și se vor pregăti stațiile pentru integrarea in Dispecerat”, se spune în dosarul de licitație.

Alte lucrări ce se vor executa in cadrul acestui contract sunt cele de construcții si instalații pentru amenajarea dispeceratelor, lucrări de instalații electrice si supraveghere video la stațiile de tratare si de epurare din județ, parametrizare și adaptare echipamente pentru a putea fi integrate.

Durata de execuție a investiției este de 36 de luni de la data de începere, din care 9 luni proiectare și 27 luni execuție lucrări, la care se adaugă perioada de garanție care este de minim 36 de luni de la semnarea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Suma totală oferită de compania de apă și canal este de 39.109.515

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sergiana Poiana Mărului a obținut recertificarea International Food Standard: „Rămânem High Level”

Articolul următor

Investitorii arabi sunt tot mai aproape de colaborarea cu Portul Constanța și Aeroportul Internațional Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share