Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectul de reabilitare a căii ferate Caransebeș – Arad, în valoare de 1,2 miliarde de euro, e blocat de contestații

Ministerul Transporturilor, prin CFR, nu poate semna contractele pentru reabilitarea a patru tronsoane de cale ferată pe ruta Caransebeș – Arad, pentru că acestea au contestat rezultatul licitației de stabilire a constructorilor. Proiectul, în valoare totală de 1,2 miliarde de euro, afectează semnificativ Timișoara, aici este prevăzută realizarea a câteva pasaje rutiere care vor afecta în mod pozitiv circulația vehiculelor din oraș, de asemenea, proiectul include reabilitarea totală a Gării de Nord, extinderea acestea chiar și cu o nouă parcare supraetajată.

Din păcate, termenele de rezolvare a contestațiilor nu pot fi decise de autoritatea care se ocupă de proiect, Ministerul Transporturilor, prin CFR.

”Pe Caransebeș – Arad, CFR a desemnat câștigătorii pe toate cele patru, din păcate sunt în curs toate acele proceduri cu CNSC-ul cu contestații cu procedurile pe care le știți. Eu cred c vor ieși în perioada următoare, și pe celelalte patru tronsoane, de la Episcopia Bihor la Cluj. Eu nu pot să intervin în termenele din procese. Am informat guvernul, primul ministru, că sunt termene în instanță, am informat că sper ca anumite soluții ale instanței să vină în timp util, astfel încât să se poată semna aceste contracte. De asemenea, sunt informări către Comisie (n.r. Comisia Europeană), sunt lucruri care nu țin de minister, termenele în care sunt rezolvare aceste procese. Termenele nu pot să le hotărăsc eu, pentru că așa eu aș da a doua zi. Dacă ar fi după mine”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hella investește 20 de milioane de euro la Timișoara pentru o nouă fabrică în domeniul automotive

Articolul următor

Oradea în Top: Helion Group, distins cu „Premiul Național de Excelență pentru Servicii de Securitate și Cyber Security"

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share