Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiecte de peste 56 milioane de euro, depuse de către Primăria Oradea pentru finanțare prin PNRR

17 proiecte depuse de către Primăria Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI) vor primi finanțare nerambursabilă, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Valoarea totală a acestora este de 56.783.769,42 euro, cu TVA inclus.

Proiecte

Noi tramvaie și stații de încărcare electrice vor fi achiziționate de către Primăria Oradea în perioada următoare, ca urmare a aprobării proiectelor prin PNRR. Este vorba despre 7 tramvaie noi precum și 45 de stații de încărcare pentru vehicule electrice.

În ultimii doi ani, municipiul Oradea a achiziționat 20 de tramvaie şi 22 de autobuze noi, respective a inaugurat o linie nouă de tramvai pe ruta Calea Aradului – Ceyrat – Cantemir.

Reabilitarea școli

Au mai fost aprobate proiectele privind reabilitarea termică și creșterea eficienței energetice pentru următoarele unități de învățământ: sediile Colegiului Național Iosif Vulcan de pe str. Jean Calvin și Bdul Decebal, Liceul Teoretic Aurel Lazăr, Liceul Teoretic Lucian Blaga, Liceul Teoretic German Friedrich Schiller – sediul din Piața Cazărmii, Școala Gimnazială Oltea Doamna, Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu, Școala Gimnazială Octavian Goga, Grădinița nr. 41 de pe str. Cantacuzino nr. 68, Grădinița nr. 52 și Creşa nr. 3 de pe str. Călugăreni nr. 8/A, precum și Grădinița nr. 42, de pe str. Salcâmilor nr. 8.

Lucrările care se vor executa la clădiri vor consta în creșterea eficienței energetice, reabilitarea termică a fațadelor, acoperișului și subsolului, înlocuirea tâmplăriei, instalații termice și electrice eficiente din punct de vedere energetic, gestionarea inteligentă a energiei.

Reabilitare bazinul Crișul

Tot prin fonduri PNRR va fi reabilitat și bazinul acoperit Crișul. Valoarea proiectului fiind de aproape 10 milioane de lei, cu TVA inclus.

Reabilitare blocuri

A fost obținută finanțarea prin PNRR pentru reabilitarea termică a 23 blocuri care se află în zona bulevardului Dimitrie Cantemir (un proiect cuprinde 7 blocuri, iar celălalt proiect cuprinde 5 blocuri). Valoarea totală a lucrărilor pentru aceste proiecte se ridică la aproximativ 6 milioane de euro.

Blocurile pentru care au fost depuse proiecte spre finanțare sunt situate pe str. Dimitrie Cantemir (D21, D23, D31, U25, U27, U35, U37, C3, C9, C19, C29, C39, C41, C43, D13, D17, D15, D49, D51, U45 si U47) şi pe strada Lugojului (PB3 si PB5). Soluțiile vizează în principal lucrări de creștere a eficienței energetice. Este vorba despre lucrări de reabilitare termică a faţadelor, a sistemului de încălzire şi furnizare a apei calde, precum şi lucrări de reabilitare și modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea în Top: Helion Group, distins cu „Premiul Național de Excelență pentru Servicii de Securitate și Cyber Security"

Articolul următor

Terminalul intermodal de la Decea, realizat în proporție de 50%. Investiția va depăși 20 de milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share