Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Record de plăți făcute de AFIR fermierilor bihoreni în 2022, 46 de milioane de euro

Fermierii din județul Bihor au atras plăți de 46 de milioane de euro în acest an, ceea ce reprezintă 9% din valoare totală certificată național la plată.

Potrivit lui Cristian Buzle, șeful OJFIR Bihor, raportând la Centrul Regional 6 Nord Vest – Satu Mare, unde sunt arondate şase județe – Satu Mare, Sălaj, Bistrița, Maramureș, Cluj și Bihor, unde în total s-a autorizat la plată o valoare totală de 108 milioane de euro, procentul este unul și mai consistent ajungând la 42%. Ţinta de absorbție stabilită pentru acest an a fost astfel depăşită.

Investiții

Din acești bani au fost instalaţi 365 de tineri fermieri pentru prima dată în exploatațiile agricole. De asemenea, s-au continuat și finalizat lucrările de construcții la sere, unități de abatorizare, ferme zootehnice, atât pentru creșterea puilor de carne, porci, dar și vite, unități de morărit, depozite de cereale, fructe și legume, asfaltări de drumuri, construirea de rețele de apă și canalizare, construirea de școli și modernizarea căminelor culturale, fabrici de producție în diferite domenii ( mobilă, derivate din beton, peleți, prefabricate, etc.).

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Centrală electrică fotovoltaică în Teiuș: ANRE a acordat autorizația de înființare pentru firma care va opera investiția olandeză

Articolul următor
Anca Rarău, fost director de marketing al Băncii Transilvania și Băncii Comerciale Române, actual managing partner al Brandlogic Advisory, este noul consul onorific al Lituaniei la Cluj-Napoca.

Noul consul al Lituaniei la Cluj: “Demarăm misiunile economice”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share