Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria a înlocuit 90 la sută din conductele de termoficare din Timișoara, cuprinse în cadrul unui proiect cu finanțare europeană

Din totalul de 29.162 de metri de rețea termică primară și secundară pe care Primăria Timișoara îi are de înlocuit în cadrul unui proiect de eficientizare, cu finanțare europeană, până în acest moment au fost înlocuite conductele pe o lungime de 26.262 metri, reprezentând 90.05% din total.

Curtea CET Sud s-a umplut cu țevi vechi, recuperate după înlocuirea rețelei de termoficare a orașului, semn că operațiunea decurge bine. În fapt, întreaga această rețea a fost înlocuită, mai este mai mult de lucru la rețeaua primară de transport, la cea secundară, operațiunea este aproape finalizată.

În cursul anului 2022 au continuat lucrările de înlocuire a conductelor vechi cu conducte noi în sistem preizolat aferente proiectului “Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din municipiul Timişoara în vederea conformării la normele de protecţia mediului privind emisiile poluante în aer şi pentru creşterea eficienţei în alimentarea cu căldură urbană Etapa II”

Din cei 9.067 m, din rețea primară supusă retehnologizării, s-au executat 6.803 m, reprezentând 75,03%. Din cei 20.095 m, din rețea secundară supusă retehnologizării, s-au executat 19.459 metri, reprezentând 96,83%. În total au fost reabilitați, la nivelul proiectului, 26.262 m rețea termică primară și secundară din 29.162 m, reprezentând 90.05%.

Primăria Timișoara va continua înlocuirea conductelor vechi din sistemul de termoficare al orașului și a lansat licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate, precum și identificarea celei mai bune surse de finanțare nerambursabilă disponibilă și întocmirea cererii de finanțare pentru schimbarea a încă 29 de km de conducte de termoficare. Din totalul vizat prin noul proiect, 11 kilometri sunt aerieni și se află în proximitatea CET Sud și a căii ferate din sudul Timișoarei. Cu această investiție, din etapa a III-a de retehnologizare, întreaga rețea de transport va fi retehnologizată, asta însemnând că toate țevile vor fi cu izolație modernă și din material mai rezistent la coroziune Valoarea proiectului este de 160.280.811,28 lei (TVA inclus).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișul primește peste 23 de milioane de lei din PNRR, pe ”Valul renovării”

Articolul următor
A doua ediție din seria de conferințe a proiectului „Digital Up – Dezvoltare Antreprenorială pentru IMM-uri”, inițiat de CONAF.

„Digital Up – Dezvoltare Antreprenorială pentru IMM-uri” a ajuns la Brașov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share