Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Quadrante va stabili fezabilitatea ultimului segment din Autostrada Nordului

CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru ultimul segment din Autostrada Nordului

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a stabilit câștigătorul pentru proiectarea ultimului segment din Autostrada Nordului.

CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru ultimul segment din Autostrada Nordului (Baia Mare – Suceava): respectiv pentru Baia Mare – Dej (lotul 1) și Dej – Bistrița (lotul 2).

Ofertantul desemnat câștigător în cadrul ambelor loturi ale procedurii de achiziție publică este asocierea Quadrante Viaponte (Portugalia), Metroul SA, Capital Vision (România).

Valoarea ofertată pentru proiectarea fiecare lot este pentru lotul 1, Baia Mare – Dej, 12,7 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată; pentru lotul 2, Dej – Bistrița, 8,3 milioane de lei, fără TVA.

Conexiune de viteză între Transilvania și Moldova

“Prin elaborarea acestor studii de fezabilitate dorim să stabilim parametrii necesari pentru construcția Autostrăzii Nordului care va aduce o îmbunătățire a condițiilor de circulație între Moldova și Transilvania, dar și o interconectare modernă cu infrastructura rutieră europeană.

Această autostradă va asigura o siguranță rutieră sporită, reducerea emisiilor poluante, reducerea costurilor de operare și reducerea timpilor de deplasare a autovehiculelor”, consideră directorul CNAIR, Constantin Pistol.

Durata ambelor contracte de proiectare este de 18 luni de la data de începere a contractului, dintre care 14 luni studiul de fezabilitate.

Semnarea contractelor de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea contestaților/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Drumul Nordului urmează traseul lot 1, limită de județ Sălaj dinspre Cehu Silvaniei – Ariniș – Gârdani – Fărcașa – Ardusat – Hideaga – limită de județ Satu Mare înspre Borlești, lot 2: Șomcuta Mare – Remetea Chioarului – Coaș – Copalnic Mănăștur – Șurdești. În paralel au fost propuse mai multe proiecte care ar trebui să asigure legătura, prin Maramureș, cu Ungaria și cu Moldova.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum restaurăm terenurile degradate și defrișate - din perspectiva viitoarelor provocări climatice?

Articolul următor

Cvintet.

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share