Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tur de forță în Sălaj al ambasadorului Coreei: Cemacon, Silvania, Cento, Tera Moiad

Directorul general al Cemacon a făcut estimările cu ocazia prezentării raportului anual al producătorului clujean de materiale de construcții.
Diplomatului coreean i-au fost prezentate mai multe unități de producție din Sălaj | Foto: Cemacon, Florian Neaga

Ambasadorul Coreei de Sud în România a vizitat capacitățile de producție ale companiei Cemacon din localitatea Recea,  fabrici și unități agroalimentare și medicale din județ.

“Am fost onorați să primim vizita E.S. domnul Kap-soo Rim, ambasadorul Republicii Coreea în România. O bună oportunitate pentru a schimba experiențe și idei de business, dar și pentru a deschide noi canale de comunicare în vederea unor potențiale colaborări economice.

Ne-am bucurat să prezentăm delegației oficiale istoria de peste 53 de ani a Cemacom, unitățile de producție din cadrul parcului industrial din Recea (Sălaj). Dar și să vorbim despre planurile noastre de viitor cu privire la noi investiții, modernizare tehnologică, eficiență energetică și protecția mediului”, a relatat conducerea Cemacon.

 

Oamenii de afaceri locali, la discuții cu holdingurile coreene

Un grup de oameni de afaceri sălăjeni va participa, anul viitor, la București, la o întâlnire cu reprezentanți ai celor mai mari companii din Coreea de Sud, după ce conducerea Consiliului Județean (CJ) Sălaj a primit vizita ambasadorului Kap-soo Rim. Discuțiile purtate s-au axat pe identificarea unor oportunități pe care CJ Sălaj și oamenii de afaceri din județ le pot oferi potențialilor investitori din statul asiatic.

În perioada 20-21 octombrie, ambasadorul a vizitat județul din Nord-Vestul României. El a a avut o întrevedere cu prefectul Toma Dari,  președintele județului – Dinu Iancu-Sălăjanu, Ionel Ciunt – primarul Zalăului, deputatul Florian Neaga, membru al grupului parlamentar de prietenie cu Coreea de Sud.

Businessmenii sălăjeni, în număr mare la Brillant Parc

Deputatul sălăjean a prezentat obiectivele cuprinse în program. “Prima vizită în Sălaj a ambasadorul Republicii Coreea este o oportunitate deosebită pentru dezvoltarea județului nostru. Am organizat această vizită având convingerea că sunt oportunități mari pentru Sălaj într-o cooperare economică cu mediul de afaceri din Coreea.

Aceasta este a zecea putere economică a lumii și a 27-a țară ca populație, având 51,7 milioane de locuitori. Premisele sunt excelente, având în vedere că în 2008 România a semnat parteneriatul strategic cu Republica Coreea, primul stat din Europa care a încheiat un astfel de acord. Republica Coreea este și singurul stat din Asia cu care țara noastră a convenit până acum un parteneriat strategic.
În prima zi a vizitei ambasadorului Rim Kap-soo, Excelența Sa a avut discuții cu reprezentanții autorităților locale, iar seara s-a întâlnit cu oamenii de afaceri din Sălaj, care au participat în număr mare la o reuniune organizată la Brilliant Parc.
Ambasadorului i-a fost prezentată situația economică a județului nostru, a aflat care sunt cei mai importanți actori din economia Sălajului și ce potențial avem, iar promisiunea Excelenței Sale a fost că își pune la dispoziție toată expertiza pentru a facilita contactul dintre firmele sălăjene și cele coreene”, a relatat parlamentarul.

A intrat în galeriile Podgoriei Silvania

Ca să cunoască cât mai bine modul în care își desfășoară activitatea companiile din Sălaj, ambasador a vizitat mai multe firme reprezentative prin specificul lor: fabrica de vinuri spumante Silvania din Șimleu, ferma și fabrica de lapte din Moiad, compania Cento, care echipează autovehicule de transport pentru persoane.
“O oprire importantă a fost la parcul industrial de la Jibou, unde am vizitat firmele Sessio, Grovinvest, Evoca Manufacturing. Parcul industrial este confirmarea reușitei administrației locale în dezvoltarea economiei orașului. Firmele găzduite aici fac business la cel mai ridicat nivel.
Am inclus Grădina Botanică Vasile Fati din Jibou pe agendă nu doar pentru a putea admira acest obiectiv turistic, ci și pentru a deschide oportunități de colaborare între cercetătorii coreeni și cei ai Centrului de Cercetări Biologice”, spune Neaga.

Concluzie: Sălajul să își facă bine temele

“Pentru mine a fost foarte important ca ambasadorul să viziteze Spitalul Județean de Urgență Zalău, pentru o viitoare colaborare, în special având în vedere expertiza coreenilor în tehnologiile medicale avansate. Excelența Sa mi-a făcut onoarea de a vizita Secția de ortopedie și traumatologie, unde îmi desfășor activitatea ca medic.
Încurajator și impresionant a fost modul în care Kap-soo Rim a abordat potențialul colaborării pe viitor, afirmând că, în poziția lui, este într-o competiție cu ambasadorii Republicii Coreea din alte state europene, în special din Europa de Est. Bineînțeles, se va lupta să aibă cele mai bune rezultate dintre toți.
A subliniat că pentru reușită are nevoie de sprijinul și implicarea autorităților, dar și al oamenilor de afaceri de la noi, pentru ca oportunitățile de colaborare economică să fie cât mai clar prezentate și să denote potențialul economic al județului nostru. Am convingerea că va deveni un prieten și susținător al Sălajului”, este convins deputatul.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Provocările mediului de afaceri dezbătute într-o conferință CECCAR Bihor – AFB

Articolul următor
Printre posturile scoase la concurs de Meze Audio se numără dezvoltator de vânzări și afaceri internaționale, coordonator de marketing digital, creator de conținut video, designer de produs, inginer electronist.

Meze Audio pornește recrutările în Baia Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share