Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroporturile regionale: “Avem interese diferite față de marile hub-uri”

Adunarea generală, conferința și expoziția Consiliului Internațional Global al Aeroporturilor (ACI World) au avut loc în Maroc.
Diriguitorii aeroporturilor internaționale, reuniți la Marrakech | Foto: AIAIC

Guvernelor și industriei de profil li se cere să susțină planurile pentru dezvoltarea infrastructurii aeroporturilor regionale.

Adunarea generală, conferința și expoziția Consiliului Internațional Global al Aeroporturilor (ACI World) au avut loc la Marrakech (Maroc). Evenimentul anual reunește directorii generali ai celor mai importante aeroporturi din lume. Acesta se concentrează asupra priorităților cheie pentru operatorii aeroportuari, reflectând preocupările și interesele aeroporturilor membre.

Ediția curentă s-a remarcat printr-un angajament din partea membrilor Boardului ACI World, transpus într-un set de rezoluții. Ele sunt menite să consolideze sustenabilitatea și reziliența aeroporturilor în calitate de actori esențiali ai ecosistemului aviației pentru beneficiul pasagerilor și pentru comunitățile din întreaga lume.

Aceste rezoluții vor ajuta aeroporturile să atingă obiectivul pe termen lung privind atingerea pragului de zero emisii de carbon și vor susține restabilirea echilibrului economic al acestora.

Prin intermediul rezoluțiilor adoptate, se solicită guvernelor să sprijine tranziția rețelei electrice globale, prin actualizarea cadrului de reglementare pentru a permite integrarea surselor alternative de combustibil în aeroporturi și pentru a stimula dezvoltarea infrastructurii cu mecanisme financiare adecvate.

Apel la sprijin guvernamental în tranziția către energia regenerabilă

Directorul Aeroportului International Cluj, David Ciceo, a participat în calitate de Regional Adviser al Boardului ACI World. Problemele prezentate în rezoluții i-au dat prilejul lui Ciceo să reprezinte interesele aeroporturilor regionale, cu unele nevoi și interese diferite în comparație cu marile hub-uri ale lumii.

ACI World a recunoscut rolul important pe care aeroporturile mici, emergente și regionale îl joacă în conectivitatea globală și în dezvoltarea socio-economică a comunităților din întreaga lume. Prin rezoluțiile adoptate, se solicită guvernelor și industriei să susțină planurile acestor aeroporturi pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, a resurselor umane și digitale, facilitarea tranziției către energia regenerabilă.

ACI World, asociația comercială mondială a aeroporturilor, a fost înființată cu scopul de a stimula cooperarea între aeroporturile membre și alți parteneri din aviația mondială: Organizația Aviației Civile Internaționale, Asociația pentru Transport Aerian Internațional, Organizația Serviciilor de Navigație Aeriană Civilă. În ianuarie 2022, ACI deservea 717 membri, care exploatează 1.950 de aeroporturi din 185 de țări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Proiectul prevede modernizarea și reabilitarea Drumului Județean 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii.

Asfalt nou pe conexiunea Clujului cu Drumul Bistriței

Articolul următor
Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat indicatorii tehnico-economici în vederea realizării pasajului de legătură între Drumul Național 1C și Parcul Industrial Tetarom III Jucu

Pasajul spre Tetarom III: 16 milioane euro. “Drumul național și-a atins limitele”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share