Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Orașul Tășnad, recunoscut ca stațiune balneară și balneoclimatică

Săptămâna trecută, orașul Tășnad din Satu Mare a primit din partea Guvernului statutul de stațiune balneară și balneoclimatică.

Prin prezentul proiect se urmăreşte asigurarea tratamentului diferitelor afecţiuni prin servicii medicale asigurate în staţiunile și arealele balneare, climatice sau balneoclimatice care beneficiază de efectele sanogene ale factorilor naturali terapeutici, precum și realizarea recuperării medicale, activitate complexă şi interdisciplinară al cărei scop este reprezentat de restabilirea cât mai deplină a capacităţii funcţionale pierdute din cauze congenitale sau dobândite, precum şi dezvoltarea unor mecanisme compensatorii care să menţină capacitatea de muncă sau de autoservire a pacienţilor”, se precizează în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Recunoașterea arealului din Orașul Tășnad, judeţul Satu Mare, cu o suprafața de aprox. 7 ha, situat în zona ștrandului termal ca stațiune balneară și balneoclimatică s-a făcut la propunerea Consiliului Local al Orașului Tășnad.

Arealul propus pentru atestare este reprezentat de zona ștrandului termal, în suprafață de aprox. 7 ha, parte componentă a Orașului Tășnad, județul Satu Mare și dispune de factori naturali terapeutici.

Ce afecțiuni pot fi tratate la Tășnad

Conform Indicațiilor terapeutice emise de Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie Bucureşti, prin buletinul nr. 748/26.02.2016, apa analizată fizico-chimic și microbiologic are indicații pentru cura externă în:

– afecţiuni reumatismale degenerative cronice;

– afecțiuni reumatismale abarticulare cronice;

– afecțiuni posttraumatice ale aparatului locomotor;

– afecțiuni neurologice periferice cronice;

– afecțiuni ginecologice cronice.

Indicații secundare de cură: boli asociate endocrine, dermatologice și profesionale.

Ca observații INRMFB București recomandă:

– evaluarea clinică și biologică / paraclinică anterior prezentării pacienților în stațiunea balneară;

– efectuarea tratamentului cu factori naturali terapeutici numai la recomandarea și sub supravegherea medicului specialist;

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Din 1 noiembrie, românii pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 2 ani și dobânzi anuale de 8,70%, respectiv 9,15%.

Putem cumpăra titluri de stat Tezaur la dobânzi de până la 9,15%

Articolul următor

Șteiul, oraș verde și pol turistic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share