Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

23 milioane euro pentru managementul deșeurilor la Cluj. E gata zona tehnică

Consiliul Județean (CJ) Cluj a recepționat lucrările ce au vizat edificarea zonei tehnice din cadrul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID).

Zona tehnică a centrului de management al deșeurilor pentru județul Cluj a fost recepționată.

Consiliul Județean (CJ) Cluj a recepționat lucrările ce au vizat edificarea zonei tehnice din cadrul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID). Aceasta cuprinde stațiile de sortare și tratare mecano-biologică, plus infrastructura adiacentă.

„Vorbim, fără teama de a greși, despre un moment istoric, rezolvarea definitivă a problemei deșeurilor în județul Cluj. Am rezolvat cu succes și această ultimă etapă a unui  proiect extrem de complex.

Acum întreg fluxul de colectare și procesare a deșeurilor este complet. Odată cu darea în funcțiune a celor două stații, întreg procesul de colectare, transport, tratare și depozitare a deșeurilor devine unul modern și mult mai prietenos cu mediul.

Ne-am îndeplinit toate obligațiile, am parcurs toate etapele necesare. Ne mai revine doar rolul de a supraveghea îndeaproape operatorul CMID și societatea care colectează și transportă deșeurile”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Perdea vegetală de protecție

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 116 milioane de lei. Printre obiectivele recepționate la CMID se numără hala stației de sortare, hala pentru depozitarea temporară a baloților și cea de rafinare, halele pentru recepția deșeurilor și pretratarea sau tratarea mecanică a acestora.

Au mai fost finalizate platforma de compostare, rezervoarele de apă pentru stingerea incendiului, bazinul de levigat, rezervorul de apă potabilă, stația de epurare a apelor menajere, stația pentru pompele de apă potabilă, bazinul de retenție a apelor pluviale.

De asemenea, au fost recepționate rețelele exterioare din perimetrul zonei tehnice, perdeaua vegetală de protecție și amenajarea spațiilor exterioare, precum și utilaje și echipamente mobile și tehnologice aferente stațiilor de tratare mecano-biologică și sortare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Virgil Zahan, directorul general al Goldring, lansează platforma Finants.ro, un broker online de credite pentru IMM-uri și startup-uri

Articolul următor

Nokian Tyres investește 650 de milioane de euro în construcția unei fabrici la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share