Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Firma din Arad care a ridicat stadionul Steaua vrea să repare o pasarelă pietonală pentru zece milioane de lei

Exif_JPEG_420

Primăria Timișoara a lansat o licitație pentru găsirea unei firme care să se ocupe de reabilitarea unei pasarele pietonale peste Bega. A fost cea de a treia licitație lansată, precedentele nu au avut succes. Chiar și la a treia încercare a fost o singură firmă care a depus o ofertă, anume arădenii de la PAB România, societate care are în patrimoniu și execuția noului stadion Steaua de la București. Societatea care deține sucursale în alte trei țări europene pare extrem de interesată de șantierele timișorene, cu doar o zi în urmă am aflat că a depus una dintre cele patru oferte pentru ridicarea unui stadion în orașul bănățean.

Podul pietonal a fost construit acum mai bine de 70 de ani, în 1949, are o lungime de 46 de metri şi o lăţime de 2,20 metri și este într-o stare avansată de degradare, fiind afectată inclusiv structura sa de rezistență. Pentru conservarea capacităţii portante a structurii la nivelul actual, respectiv pentru păstrarea structurii în exploatare la parametrii normali, se impune efectuarea, în cel mai scurt timp, a lucrărilor de consolidare a structurii pasarelei.

În urma reabilitării, podul va avea zonă pietonală, piste de biciclete şi zonă verde. Va fi iluminat arhitectural și va avea parapete de protecție.

Lucrările propuse prin caietul de sarcini cuprind reabilitarea suprastructurii, relocarea rețelelor, lucrări la rețelele utilitare: electrice, gaze naturale, canalizare pluvială, canalizație tehnică și amenajarea zonelor verzi.

Durata de execuție a lucrărilor va fi de 6 luni. Valoarea estimată a investiției este de 10.766.099,78 lei (fără TVA).

Societatea arădeană are organizate și mai multe sucursale în Germania, Marea Britanie sau Serbia. Pe lista proiectelor derulate în străinătate, societatea amintește mai multe magazine Lidl sau o fabrică Aston Martin, la Cardiff, în Marea Britanie, respectiv mai multe unități din grupul care include Selgros, în Germania.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Timișoara a lansat o nouă platformă electronică, integral online, pentru preluarea sesizărilor.

Articolul următor

Peste 800 de locuri de muncă la Bursa de la Aleșd. Vezi ce companii fac angajări

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share