Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcare supraterană în zona Muzeului Țării Crișurilor din Oradea

Consilliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea au semnat acordul pentru construirea unei parcări supraterane în zona Muzeului Țării Crișurilor.

Necesitatea unei parcări este motivată de proiectele pe care Consiliul Județean Bihor le va derula, respectiv construirea Centrului Cultural Multifuncțional și darea în concesiune a unui teren pentru ridicarea unui hotel.

Intituții din zonă

În plus, în zonă sunt concentrate mai multe sedii ale unor instituții publice: Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Bihor, Curtea de Conturi – Camera de Conturi Bihor, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Bihor, Serviciul Teritorial Bihor al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, Colegiul Economic „Partenie Cosma”, Muzeul Țării Crișurilor și Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor.

Totodată, Primăria Municipiului Oradea intenționează să lărgească strada Armatei Române de la două la patru benzi de circulație, prin desființarea locurilor de parcare existente.

Așadar, Consiliul Județean Bihor va pune la dispoziția Primăriei, cu titlu gratuit, terenul necesar construirii unei parcări supraterane. Primăria Muncipiului Oradea va realiza investiția până la finalul anului 2026.

Reamintim că Centrul Cultural Multifuncțional este o investiție a Consiliului Județean Bihor în valoare de peste 20 de milioane de euro, finanțată cu fonduri europene. Acesta va fi construit în apropierea Muzeului Țării Crișurilor și va avea o sală principală de spectacole de peste 1.000 de locuri și alte săli adiacente.

De asemenea, Consiliul a început procedura pentru darea în concesiune a unui teren sutiat în aceeași zonă, cu o suprafață de 3.981 mp. Aici un investitor va construi un hotel clasificat cu cel puțin 3 stele.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

E.ON își consolidează birourile la Record Park din Cluj-Napoca

Articolul următor

Delgaz Grid testează în premieră utilizarea hidrogenului în amestec cu gazele naturale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share