Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Profitul de la Băile Figa, reinvestit în curățenie la Beclean

Străzile din Beclean vor fi spălate zilnic, rând pe rând, pentru confortul tuturor cetățenilor

Afluxul mare de turiști în stațiunea din orașul bistrițean face ca administrația să poată redirecționa banii obținuți către dezvoltarea localității.

“Datorită sezonului bun la Băile Figa, Direcția de Gospodărie Comunală își dotează parcul auto cu toate utilajele multifuncționale. Străzile din Beclean vor fi spălate zilnic, rând pe rând, pentru confortul tuturor cetățenilor”, a anunțat primarul Nicolae Moldovan.

Edilul Becleanului, Nicolae Moldovan, oraș pe raza căruia se află stațiunea, arăta că, potrivit unei analize realizate la nivelul lunii iunie (deschiderea sezonului) s-a ajuns la dublarea numărului de turiști. 20.000 de turiști erau înregistrați, în iunie, la Băile Figa, iar în cei 10 ani de existență, 2 milioane.

Băile Figa s-au deschis oficial în 4 iunie, turiștii fiind așteptați cu elemente de noutate precum piscina interioară. Lucrările de construire a Centrului Recreativ Legacy, de 4,9 milioane euro vor fi terminate în acest an. Legacy va avea în interior mai multe bazine cu apă caldă și va fi funcțional pe tot parcursul anului.

La Băile Figa mai este programat și Centrul Social de Zi (4,9 milioane euro), cu dotări ca pistă de biciclete iluminată cu tehnologie led, mobilier urban, loc de joacă pentru copii pe 1 ha, sistem smart Wi-Fi pentru întreaga zonă. Un proiect din vecinătate, Grădina Urbană Transilvania, este prevăzut pe 49 ha, cu finanțare de 30 de milioane de euro, majoritatea din bani UE.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Cum vor arăta viitori 10 ani în industria IT românească a fost întrebarea la care au căutat răspunsul experții reuniți la Cluj Innovation Days (CID), evenimentul fanion al Cluj IT Cluster (CITC).

Cluj Innovation Days: “Viitorii 10 ani ai industriei IT românești vor fi digitali”

Articolul următor

Valtryp Oradea, premiată cu Premiul Special la Topul Național al Firmelor 2022

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share