Autorizațiile de construire s-au înmulțit la Cluj

În septembrie 2022, în județul Cluj s-au eliberat 178 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 21 mai multe comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, dar cu 49 autorizații mai puține față de luna anterioară.

Numărul de astfel de documente a crescut față de anul trecut în județul Cluj, conform Direcției Județene de Statistică (DJS).

În septembrie 2022, în județul Cluj s-au eliberat 178 de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 21 mai multe comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, dar cu 49 autorizații mai puține față de luna anterioară.

În primele nouă luni ale anului 2022, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale eliberate pe total județ a fost de 1.761, cu 125 mai mare comparativ cu aceeași perioadă din 2021.

Sursa datelor o constituie cercetarea statistică lunară ”Autorizații de construire eliberate pentru clădiri”. Aceasta se adresează instituțiilor administrației publice locale (consiliul județean și local). Clădirea rezidențială este folosită integral sau peste 50% pentru locuit.

În alte clădiri se cuprind: hoteluri și alte clădiri simple; pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul; pentru transport și telecomunicații, clădiri industriale și agricole; pentru învățământ, știință, cultură și artă, ocrotirea sănătății, sport și agrement.

Exit mobile version