Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Construct Mapcom va ridica, la Cluj, Centrul de Excelență a Mobilei

Scopul îl constituie execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiție ”Construire și operaționalizare Centru de Excelență pentru Mobilă (CEM) în cadrul CMT

Asociația Cluster Mobilier Transilvan (CMT) Cluj-Napoca a atribuit societății Construct Mapcom Târgu Mureș un contract de 24,3 milioane de lei (4,9 milioane de euro), fără taxa pe valoarea adăugată.

Scopul îl constituie execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiție ”Construire și operaționalizare Centru de Excelență pentru Mobilă (CEM) în cadrul CMT – hală de cercetare-dezvoltare și clădire laboratoare cercetare-dezvoltare”, informează www.licitatiapublica.ro.

Investiția va fi realizată în incinta parcului industrial Cluj Innovation Park, pe un teren de 4.019 mp, aflat în proprietatea Primăriei Cluj- Napoca, asupra căruia CMT deține dreptul de superficie, potrivit Zi de Zi. Durata contractului este de 12 luni.

Viitorul imobil va fi compus din 10 laboratoare, dintre care o hală de tip ”future factory” pentru dezvoltarea de materiale și soluții de cercetare-dezvoltare, precum și pentru prototiparea, testarea și pregătirea lansării în producție a produselor rezultate din activitățile de cercetare-dezvoltare.

”Investiția propusă este compusă din două volume: clădirea laboratoarelor și hala de cercetare. Hala de cercetare este poziționată în aval și are acces din strada de pe latura estică. În zona accesului s-a realizat o platformă de parcare și circulație auto. Hala are suprafața utilă de 1.275 mp.

Clădirea laboratoarelor este poziționată în amonte, are regim de înălțime 2S + P + 2E. Din punct de vedere funcțional, accesul principal în clădire se realizează la parter dinspre strada existentă”, se menționează în memoriul tehnic general al proiectului.

Firmă de construcții deținută de soții Plopeanu

Conform portalului www.listafirme.ro, Construct Mapcom s-a înființat în 1991, are ca obiect de activitate ”Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale” și se află în proprietatea soților Adina și Doru Alin Plopeanu, care dețin în portofoliul de business și Hotel Privo din Târgu Mureș.

În ultimii cinci ani raportați, în perioada 2017-2021, Construct Mapcom a înregistrat afaceri cumulate de 125 de milioane de lei, profit net cumulat de 5,1 milioane de lei, iar la finalul exercițiului financiar 2021 avea 93 de angajați. Potrivit paginii web a asociației, CMT a fost înființat în 2012 pentru a sprijini industria de mobilier, cu scopul declarat de a susține creșterea competitivității pe plan național și internațional.

”Încă de la constituire, printre membrii fondatori se găsesc IMM-uri, organizații de cercetare, universități și catalizatori. Echipa de management a clusterului asigură an de an respectarea actului constitutiv, care prevede elaborarea unui plan de activități și implementarea unei strategii comune de dezvoltare pentru membrii CMT.

Strategia este actualizată constant, propunerile de proiecte sunt analizate cu membrii, activitățile și obiectivele proiectelor aflate în desfășurare sunt monitorizate și cuantificate, iar bugetul este verificat și validat anual, în cadrul adunărilor generale”, se menționează pe același site.

Contracarează criza prin produse proprii valoroase

“Am demarat proiectul fanion pentru industria mobilei din România și din Europa, dar și unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare și cercetare aplicată. Dezvoltarea de soluții și produse proprii cu valoarea reală adăugată sunt principalele răspunsuri la turbulențele pe care le trăim.

CEM a ajuns un proiect matur, în implementare, după patru ani de la lansarea acestei provocări, tocmai pentru a susține dezvoltarea autohtonă prin cercetare experimentală, inovare și digitalizare.

Finanțarea de 30 de milioane de lei primită prin Programul Operațional Competitivitate reprezintă 50% din investiția inițială și prima etapă de pregătire a operaționalizării prin servicii de exploatare”, conform CMT.

Membrii parteneri care finanțează investiția sunt Antares România – Scaune.ro, E-laborator, Basic Point, Hygia Consult, Tesagon, Șerban & Asociații.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Vlad Sarca, partener Sparking Capital: fondurile cu capital de risc, alternativa băncilor

Articolul următor

Pregătiri pentru Târgul de Crăciun Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share