Degustări și schimburi de experiență la Transylvania Food Summit

Evenimentul Transylvania Food Summit (TFS) a cuprins două zile în care specialiști și invitați de renume au dezbătut teme de mare actualitate.

Evenimentul Transylvania Food Summit (TFS), de la Cluj, a cuprins două zile în care specialiști și invitați de renume au dezbătut teme de mare actualitate.

Principalele subiecte discutate la TFS au fost agribusiness, producție alimentară durabilă, producție de băuturi, retail și HoReCa, dezvoltare rurală și economie circulară în contextul crizei economice globale.

Nu au lipsit degustările de produse tradiționale din zona Transilvaniei și schimburile de experiență, în atmosfera oferită de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj.

Prima zi de TFS a adus invitați de renume. Deschiderea oficială a evenimentului găzduit de USAMV a aparținut rectorului Cornel Cătoi  – rector, alături de Adrian Oros, prorector în relația cu mediul socio-economic.

 

Un alt eveniment derulat la USAMV a fost Adunarea Generală a Academiei de Științe Agricole și Silvice Gheorghe Ionescu-Sisești – Filiala Cluj-Napoca. La reuniune au participat profesori din cadrul universității, reprezentanți ai conducerii Academiei și ai unităților de cercetare științifică din Transilvania.

S-au dezbătut probleme legate de activitatea de cercetare în unitățile din zona transilvană și s-au prezentat realizările din acest an. Discuțiile s-au axat și pe constrângerile generate de schimbările climatice și conjunctura economică nefavorabilă din 2022.

Exit mobile version