Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Carbochim și-a mutat sediul pe Bulevardul Muncii

Carbochim și-a mutat birourile administrative în noua locație din Bd. Muncii și urmează relocarea secțiilor de producție.
Mutarea birourilor de pe fosta platformă va fi urmată de transferul utilajelor | Foto: Carbochim

Fabrica de produse abrazive din Cluj-Napoca și-a transferat activitatea pe platforma industrială din estul municipiului.

Carbochim și-a mutat birourile administrative în noua locație din Bd. Muncii și urmează relocarea secțiilor de producție. Mutarea se realizează etapizat, activitatea nefiind întreruptă. Au fost achiziționate echipamente și utilaje noi, care le vor înlocui pe cele vechi de până la 50 de ani

Cel mai mare producător de abrazive profesionale din România a început procesul de relocare în fosta hală a Tricotaje Someșul, din Bd. Muncii, nr. 18. Demersul este unul de dezvoltare accelerată, printr-un proces de modernizare și retehnologizare a fabricii, o investiție de 5 milioane de euro. Relocarea se realizează etapizat, astfel încât să fie asigurată continuitatea producției.

„Recent, ne-am mutat cu partea administrativă în noua locație. Următoarea etapă este relocarea secției de abrazivi pe suport, până la finalul lunii noiembrie, care reprezintă 35% din activitatea fabricii, prin producția de discuri lamelare cu diferiți suporți, benzi fără sfârșit, discuri lamelare frontale, rulouri de șmirghel, benzi spintecate, bureți abrazivi, discuri velcro”, a spus Viorel Popoviciu, director general al Carbochim.

Echipamente vechi, înlocuite pentru eficientizarea costurilor

Pe lângă secția de abrazivi pe  suport, fabrica mai are active secția corpuri abrazive cu liant ceramic și secția corpuri abrazive cu liant organic și discurile de debitat și debavurat, corpuri abrazive cu liant de magnezită și corpuri abrazive cu liant elastic. Pentru eficientizarea costurilor, modernizarea fluxului de producție, implicit dezvoltarea producției industriale a Carbochim au fost achiziționate utilaje noi.

Acestea sunt instalații de dozare automată a granulelor abrazive, presă de 300 tone pentru corpurile abrazive ce va înlocui patru prese vechi de 50 de ani și etuve de policondensare (cuptoare electrice pentru uscarea și arderea corpurilor abrazive cu liant organic), complet automatizate, cu un consum mai redus de energie electrică cu peste 30%.

„Ne entuziasmează demersurile de retehnologizare a fabricii, pentru că utilajele noi, în general automate sau semiautomate, înseamnă reducerea costurilor cu utilitățile, dar și o eficientizare a activității, demnă de secolul prezent, și o mai bună performanță a produselor din portofoliul nostru. Sperăm ca după relocarea completă, având în vedere o diminuare considerabilă a costurilor de producție, pe aceeași cifră a afacerilor să avem o crește de 50% a profitului”, a explicat Viorel Popoviciu.

În semestrul I din 2022, Carbochim a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu circa 3,52% față de aceeași perioadă a anului trecut, adică 18,6 milioane lei.

Mall, birouri și locuințe în locul vechii fabrici

Pe platforma Carbochim, din Piața 1 Mai, va apărea un complex cu mall și apartamente, de 500 de milioane de euro. Dezvoltatorul proiectului de reconversie urbană a platformei, grupul Iulius, a lansat un portal de dezbatere a investiției. Noul proiect presupune 115.000 mp de spații de shopping, birouri pe 23.000 mp, blocuri de locuințe.

Alte amenajări sunt două clădiri de patrimoniu convertite în centre culturale, grădină urbană proprie de 4 ha, 6.000 de locuri de parcare subterană, 3.500 de spații pentru biciclete, stații de încărcare a mașinilor electrice. Investiția va fi realizată în parteneriat cu Atterbury Europe. Proiectul este în etapa de analiză, consultare și autorizare, demararea lucrărilor fiind estimată la începutul lui 2023.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A început montarea grinzilor la pasajul rutier din dreptul Pieței Cetate Oradea

Articolul următor
Constructorul bistrițean Frasinul a finalizat lucrările în doar 13 luni față de cele 24 de luni avute la dispoziție, deși a fost nevoie, pe 90% din drum, de stabilizare cu lianți hidraulici, soluție folosită la mai mult la autostrăzi și drumuri intens circulate

Zis și făcut. Frasinul și Dimex au finalizat DJ 297 cu un an înainte de limită

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share