Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dispensarul TBC din Satu Mare, transformat într-o unitate medicală modernă.

În data de 10 noiembrie 2022 a avut loc recepția la terminarea lucrărilor din cadrul proiectului de reabilitare a clădirii.

Vechimea construcției și starea tehnică precară în care se afla au impus lucrări de refacere a acoperișului clădirii, de termoizolare a fațadelor și a planșeului peste parter, hidroizolarea pereților exteriori la nivelul subsolului, compartimentarea cu pereți din gips-carton, lucrări de finisaje interioare și exterioare, refacerea instalațiilor electrice și a celor sanitare, amenajarea curții și rapararea gardului. Valoarea finală a lucrărilor executate este de 1.390.016 lei.

Echipamente medicale moderne

Separat de contractul de lucrări, s-au achiziționat echipamente medicale și mobilier care vor deservi dispensarul. Noul aparat Roentgen digital pus în funcțiune, este un sistem Rx cu comandă de la distanță (controlul aparatului se face din camera de comandă și nu din camera de examinare, pentru protecția personalului medical) fiind dotat cu o masă basculantă cu înălțimea reglabilă pe verticală pentru poziționarea cu ușurință a pacientului. Poate fi considerat ca un aparat 2 în 1, care se poate folosi atât pentru examinările de fluoroscopie digitală cât și pentru cele de radiografie digitală. Datorită acestui fapt, spectrul de examinări Rx este unul foarte larg și permite realizarea cu mai mare ușurință și cu rapiditate a examinărilor pulmonare. Aparatul Roentgen a obținut autorizația de deținere și autorizația de funcționare de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare. Valoarea aparatului Roentgen digital este de 1.314.950 lei.

Dispensarul a fost dotat și cu spirometre, electrocardiograf, pulsoximetre, lămpi cu ultraviolete pentru sterilizare și dezinfectare, rafturi, fișiere metalice, băncuțe pentru sala de așteptat, mese de birou, scaune de birou ergonomice, cuiere, dulapuri, imprimante etc.

Noile echipamente medicale care au intrat în dotarea Dispensarului TBC vor îmbunătăți calitatea serviciilor medicale oferite pacienților.

Valoarea totală a investiției, finanțată prin PNDL, este de 2.825.595 de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea Politehnica Timișoara este solicitată pentru a oferi consultanță în vederea utilizării de energie alternativă

Articolul următor

Black Friday aduce reduceri de până la 80 la sută pe Explorado.ro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share