Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Freyrom finalizează anul acesta Podul Porțelanului

Am verificat șantierul obiectivului de investiții „Pod peste râul Someșul Mic situat pe strada Porțelanului în municipiul Cluj-Napoca”.

Investiția de 2,2 milioane de euro în infrastructura Clujului a ajuns la stadiul de lucrări de 70%.

“Am verificat șantierul obiectivului de investiții pod peste râul Someșul Mic situat pe strada Porțelanului. În ultima săptămână a fost lansată calea de rulare a suprastructurii, structura metalică fiind pusă acum în poziția finală.

Lucrările avansează conform graficului. La această dată, stadiul lucrărilor la Podul Porțelanului este de 70%. Urmează montarea predalelor (cofraje) în vederea turnării plăcii de beton.

Ulterior se vor realiza hidroizolația podului, turnarea straturilor de asfalt, realizarea rosturilor de dilatare la capetele podului și amenajarea rampelor de acces pe pod. Potrivit estimărilor actuale, lucrarea va fi finalizată până la sfârșitul anului”, susține edilul Emil Boc.

Primăria va amenaja intersecția străzilor Nădășel – Alexandru Sahia pe malul stâng, iar pe malul drept va fi finalizată amenajarea pentru racordarea cu str. Porțelanului, conform soluției avizate. Proiectul podului presupune și reconfigurarea circulației în zonă. Durata de viață a podului este de 100 de ani.

Noul pod are următoarele caracteristici:

– lungime de 62 m
– circulație asigurată pe două benzi cu lățimea carosabilului de 7 m
– trotuare de 1,2 m lățime amenajate pe ambele laturi
– pistă pentru biciclete
– sistem nou de iluminat public și arhitectural.

Contract de 13 milioane de lei

“Angajamentul Primăriei Cluj-Napoca pe termen mediu și lung este de a implementa proiecte care dezvoltă rețeaua urbană de mobilitate alternativă: crearea de noi piste de biciclete, benzi dedicate pentru transportul în comun, infrastructură pentru vehicule electrice”, conform conducerii municipalității.

Executantul lucrărilor este asocierea Freyrom – Procons Group. Valoarea proiectului este de 10,9 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Construim în Zalău o centrală electrică fotovoltaică și vom reduce astfel cu 28% costurile cu energia electrică pentru iluminatul public și pentru clădirile publice.

Zalăul va avea centrală fotovoltaică de 1,4 milioane €

Articolul următor
La GoTech World, cel mai mare eveniment de business din domeniul IT & Digital din Europa Centrală și de Est, ce a avut loc pe 3 și 4 noiembrie, la Romexpo, reprezentanții Administrației Prezidențiale și ai guvernelor României și Republicii Moldova au pus accent pe ideea creării de oportunități pentru dezvoltarea intensă a industriei de IT și a extinderii proceselor de digitalizare în economia românească.

Transformarea digitală, declarată prioritate națională de Administrația Prezidențială și Guvern

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share