Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Explan a început studiile geotehnice pentru Autostrada Nordului

Antreprenorul Explan a început investigațiile geotehnice pentru realizarea studiului de fezabilitate al lotului 2 din cadrul drumului de mare viteză Baia Mare - Dej - Bistrița - Vatra Dornei – Suceava. 

Proiectul care vizează lotul 2 al conexiunii dintre Baia Mare și Suceava pe un drum de mare viteză debutează cu partea de studii.

Antreprenorul Explan a început investigațiile geotehnice pentru realizarea studiului de fezabilitate al lotului 2 din cadrul drumului de mare viteză Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava. Valoarea contractului încheiat de Explan cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) se ridică la 15,8 milioane de lei.

Reprezentanții CNAIR au anunțat că sunt prezenți pe teren pentru verificarea stadiilor. Instituția a prezentat imagini de pe sectorul Bistrița – Vatra Dornei, unde se execută foraje cu adâncimea planificată de 10 m, stadiul actual fiind de 4 m.

Companii din România și Spania, implicate în studiile geo

CNAIR a semnat, anul trecut, contractele având ca obiect elaborarea studiului de fezabilitate (SF) pentru drumul de mare viteză dintre Transilvania și Moldova: lotul 2, Bistrița – Vatra Dornei și lotul 3, Vatra Dornei – Suceava. Ofertantul declarat drept câștigător pentru lotul 2, Bistrița – Vatra Dornei, este Explan, valoarea contractului fiind de 15,7 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA).

Studiul pentru lotul 3, Vatra Dornei – Suceava, este elaborat de asocierea Best Consulting & Design – Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial, valoarea contractului fiind de 14,4 milioane de lei, fără TVA. Sursa de finanțare o constituie fondurile europene nerambursabile. Durata de realizare a serviciilor de proiectare este de 18 luni de la data de începere a fiecărui contract.

Prestatorii trebuie să asigure elaborarea SF, ținând cont de norme, normative, standarde, legi; întocmirea documentației și asistența acordată CNAIR pentru depunerea și susținerea aplicației de finanțare; pregătirea documentației de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări și asistența tehnică în perioada derulării procedurilor de achiziție publică.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Caravana „Gustul ca patrimoniu” este organizată de Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice & Solidare (CRIES), în cadrul programului LA PAS/Slowing Down.

Demonstrații de gastronomie tradițională reinterpretată, la Cluj

Articolul următor
Recepția lucrărilor la blocul turn construit pe Calea Florești este preconizată pentru luna decembrie, promite dezvoltatorul imobiliar Ardeal Construct Cluj (ACC)

Mastodontul West City Tower, vândut 80%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share