Mastodontul West City Tower, vândut 80%

Recepția lucrărilor la blocul turn construit pe Calea Florești este preconizată pentru luna decembrie, promite dezvoltatorul imobiliar Ardeal Construct Cluj (ACC)

Blocul cel mai înalt din România, situat pe Calea Florești, din Cluj-Napoca, proiect care durează de 14 ani, va fi recepționat în iarnă, susțin dezvoltatorii.

Recepția lucrărilor la blocul turn construit pe Calea Florești este preconizată pentru luna decembrie, promite dezvoltatorul imobiliar Ardeal Construct Cluj (ACC), conform Media9. Până acum au fost înaintate mai multe termene la West City Tower (WCT) decalate din multe și diferite motive.

Un termen de finalizare a fost vehiculat de ACC pentru august 2022, după ce o altă variantă, primăvara acestui an, a căzut. Dezvoltatorul a motivat întârzierile prin greutatea obținerilor autorizațiilor pentru o astfel de construcție înaltă, lipsa forței de muncă, creșterea prețurilor la materiale. Una dintre autorizațiile care trebuie obținută este cea de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, legată de liftul panoramic, ventilatoare, detecție la incendiu, evacuarea gazelor din interiorul clădirilor.

Radu Vlas, unul dintre asociații ACC a precizat că au rămas nevândute 20% dintre apartamente, respectiv 40 dintre 184 ale imobilului. Dintre cele patru locuințe penthouse, cu prețuri începând de la 650.000 de euro, plus taxa pe valoarea adăugată, a fost cumpărat doar unul.  „Încet-încet, le-om vinde pe toate. N-am nicio îndoială. Mai mult ne stresează recepția, să fie totul în regulă și cumpărătorii să fie mulțumiți cu ce și-au achiziționat. În timp, se vor vinde toate apartamentele, mai ales că vorbim de o viitoare clădire emblematică a Clujului”.

Strategii schimbate pe parcurs

Proiectul blocului de 25 de etaje, de 100 m, cu cinci niveluri de parcare a debutat în 2008. Primele cinci etaje ale turnului au fost gândite pentru a fi exploatate în regim hotelier, iar funcțiunea terasei este încă în discuție. WCT este pe locul 8 în topul celor mai înalte clădiri din țară. Valoarea inițială a proiectului a fost de 12 milioane de euro, ajustată apoi din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcții.

Familia Vlas controlează, prin ACC, Complexul Leul, din Piața Mihai Viteazul, fiind implicată și în domeniul energiei electrice. ACC îi avea ca asociați pe Larisa Vlas (85%), Radu Vlas (10%), Angela Moldovan (5%). Societatea specializată în închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate înregistra, anul trecut, afaceri de 6,4 milioane de lei și un profit de 3 milioane, având 35 de angajați.

Exit mobile version