Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Holisun și TDIH dezvoltă un chatbot pentru comunicarea digitală între primării și cetățeni

Proiectul SCALE a obținut o finanțare nerambursabilă de 100.000 EUR prin proiectul DIH4AI, finanțat de Comisia Europeană prin programul Orizont Europa.

Proiectul SCALE a obținut o finanțare nerambursabilă de 100.000 de euro prin proiectul DIH4AI, finanțat de Comisia Europeană prin programul Orizont Europa.

SCALE  are ca scop asigurarea unei interacțiuni digitale între cetățeni și administrațiile publice din România cu ajutorul unui robot inteligent. Holisun, companie de IT din din Baia Mare, alături de Transilvania IT Cluster (TITC), cel mai mare cluster de tehnologie din România și orchestratorul Transilvania Digital Innovation Hub (TDIH) vor dezvolta un robot software care va asigura comunicarea digitală între primăriile din România și cetățeni.

Proiectul pilot, desfășurat în perioada octombrie 2022 – mai 2023, va contribui la asigurarea transformării digitale a sectorului public din România și va crește nivelul de digitalizare a serviciilor publice. Robotul inteligent va fi testat într-o primărie din județul Cluj în prima etapă.

 Obiectivele proiectului SCALE:

  1. Dezvoltarea unui chatbot inteligent (robot software) , folosind inteligența artificială, antrenat pentru interacțiunea dintre cetățeni și instituțiile administrației publice. Acest instrument va crește accesibilitatea serviciilor publice în mediul online  și va contribui la  accelerarea digitalizării serviciilor publice
  2. Standardizarea arhitecturii chatbot-ului, astfel încât să poată fi implementat cu ușurință de către oricare dintre autoritățile publice românești (și europene): primării, secții de poliție, unități de urgență, spitale
  3. Facilitarea interoperabilității chabot-ului și ontologiei acestuia cu platforma AI4EU, astfel încât să poată fi utilizate la nivel european
  4. Promovarea chatbot-ului către autoritățile publice din România pentru a adopta instrumentul ca unul dintre canalele lor pentru interacțiunea  cu cetățenii

Proiectul SCALE va avea un impact pozitiv atât asupra cetățenilor, cât și asupra autorităților, ceea ce înseamnă că interacțiunea online a acestora va crește semnificativ, estimat  aproximativ cu 15%. Timpul de acces la informații va scădea cu cel puțin 50%. Prin proiect, se va furniza un API care va permite integrarea dintre SCALE chabot (robotul software) și alte aplicații, cum ar fi software-ul legat de taxe și aplicațiile de gestionare a populației și a identității.

Despre HOLISUN 

Holisun este unul dintre furnizorii privați de servicii de cercetare și dezvoltare aplicată din Europa Centrală și de Est cu cea mai mare experiență în domeniu. Compania este situată în Baia Mare și are mai bine de 20 de ani de excelență în proiectele de cercetare și dezvoltare IT (sectorul guvernamental și privat al UE). De asemenea, oferă o gamă largă de servicii de dezvoltare software și web pentru instituțiile publice și private din Europa, Asia de Sud și Statele Unite.

Compania colaborează îndeaproape cu instituții publice, clienți corporativi și IMM-uri pentru proiecte legate de realitatea augmentată, inteligența artificială, Cloud Computing, educație, sănătate, automatizarea proceselor de afaceri. De asemenea, a dezvoltat propria gamă de produse: AIDA CRM, AR Assistance , Holisun DMS System, Platforma Socrate de admitere pentru universități, LearnEscu, Airport Security.

 Despre Transilvania IT Cluster și Transilvania Digital Innovation Hub 

TITC se poziționează la intersecția dintre antreprenoriat, cercetare, inovare și autorități publice, impulsionând discuțiile și acțiunile în jurul transformării digitale și îmbunătățind astfel dezvoltarea comunității prin digitalizare.  TITC reprezintă cea mai mare comunitate a firmelor de IT din România, cu peste 150 de membri: start-up-uri, IMM-uri, companii mari, organizații suport, catalizatori ai ecosistemul de inovare.

TITC îndeplinește rolul de  orchestrator principal al TDIH. Cel din urmă lucrează strategic pentru a cataliza potențialul și capacitățile regionale de digitalizare și inovare. Pe de altă parte, acționează ca furnizor de competențe, know-how, programe de inovare, sprijin pentru startup-uri și IMM-uri.

Cu viziunea de a crește competitivitatea printr-un amestec inovator între tehnologii, competențe, abordare sistemică, modele operaționale, implică părțile interesate regionale relevante și se adaptează proactiv la tendințele europene și globale. TDIH stabilește cadrul pentru transformarea digitală în toate afacerile și sectorul public printr-o abordare transsectorială.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Naționala României, aflată într-un cantonament de pregătire centralizată la Baia Mare, a planificat unul dintre antrenamente în sala sporturilor din comuna Fărcașa, la invitația autorităților locale.

Naționala de handbal tineret, în vizită la fabrica Artisan Elite

Articolul următor
Gala Tranzit a adus laolaltă 460 de jucători ai industriei de transport și logistică și reprezentanții a 50 de furnizori.

Sute de transportatori din România, reuniți la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share