Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CTB-ENERGIE 2022. Constantin Nistor, Prysmian: “Rețelele viitorului vor fi subterane, nu aeriene”

Cablul electric este cel care ajută să ne intre energia în casă.

Transportul energiei va fi realizat tot mai mult prin subteran și mai puțin pe cale aeriană, a arătat Constantin Nistor, CCO al Prysmian Cabluri și Sisteme SA.

“Cablul electric este cel care ajută să ne intre energia în casă. Tendințele în domeniu sunt renunțarea la sursele de energie poluantă și trecerea la cele de energie verde. Iată că Terra a ajuns acum la 8 miliarde de locuitori, lucru care determină majorarea consumului de energie.

Acum și locuința furnizează energie, nu numai consumă, iar toate acestea au impact asupra rețelelor actuale. Când există multe cereri de capacități de producție energetice, e evidentă necesitatea interconectării rețelelor de transport. De asemenea, autoturismele electrice pun presiune pe rețeaua de distribuție, s-ar putea să nu avem puterea necesară pentru încărcarea tuturor”, avertizează Nistor.

Prysmian Group este cel mai mare producător de cabluri din România și unul dintre cei mai mari din Europa. Acesta este prezent în 50 de țări, cu 112 fabrici și 25 de centre de cercetare și dezvoltare, cu 30.000 de angajați.

Unul dintre cele mai mari proiecte la care lucrează, în valoare de câteva miliarde de euro, este un sistem subteran de la parcurile eoliene din nordul Germaniei, care să transporte energia electrică în sudul acestei țări.

Proiecte majore de investiții energetice, prezentate la Sibiu

Cele mai importante proiecte, investiții și finanțări din domeniul energiei au fost prezentate, la Sibiu, în cadrul conferinței „Industria energiei. Energia industriei. Energia investițiilor”, organizată de Transilvania Business, în colaborare cu Ghidul Primăriilor.

Partenerii evenimentului sunt: CIS Group, Prysmian Group, SNGN ROMGAZ SA, CALA, Instgaz, Geodata Services, Valserv, Crama Vinastia.

Evenimentul are loc miercuri, 16 noiembrie, la Hotel Hilton, unde participă reprezentanți din ministerele cheie și autoritățile publice asociate sectorului energetic, profesioniști din sectorul energetic, universități, bănci și asigurări, fonduri de investiții, consultanți și specialiști din spațiul privat, antreprenori din sectorul industrial și din alte domenii preocupați de găsirea unor soluții de eficiență energetică și consum rațional pentru business-urile lor.

Invitații dezbat evoluția pieței de energie electrică și gaze naturale din România și din UE, abordează problematici diverse și complexe care animă astăzi sectorul energetic și domeniile conexe. Discuțiile vor avea loc ținând cont de trei teme principale: Proiecte, investiții, finanțări; Tranziție energetică; Provocări pentru industrie – riscuri de securitate energetică, eficiență energetică și consum rațional.

Printre vorbitori se numără Terente Ciui – secretar de stat, Ministerul Economiei, Mircea Man – vicepreședinte ARE, Silvia Vlăsceanu – director executiv HENRO, George Lazăr – secretar de stat, Ministerul Energiei, Ionuț Cristian Ciubotaru – Future Energy Task Force Leader, FPPG, Elena-Teodora Miron – Fundația FECID.

Au confirmat participarea și reprezentanți ai Distribuție Energie Electrică Romania, Transelectrica, SNGN Romgaz și ai Grupului E.ON. Joi, 17 noiembrie, Transilvania Business va organiza o altă serie de dezbateri, de data aceasta dedicată investițiilor publice.

Total
6
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CTB-ENERGIE 2022. Mircea Man, Vicepreședinte ANRE: „Transgaz și Transelectrica sunt pregătite pentru provocările care ne așteaptă în această iarnă”

Articolul următor

CTB-ENERGIE 2022. Ovidiu Cîmpean, secretar de stat în MIPE: “Avem o avalanșă de proiecte pe eficiența energetică”

Citește și:
Citeste mai mult

Clujul găzduiește Aviation-Event 2023

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAC) a oferit un preambul al conferinţei internaţionale de aviaţie. Au fost prezenți…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
6
Share