Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul Internațional Timișoara are Serviciu de prim ajutor, dotat cu defibrilatoare pentru intervenție rapidă

Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia” beneficiază de un Serviciu de prim ajutor integrat. Acesta a fost implementat în parteneriat cu Mensave, companie care oferă cursuri de prim ajutor. Luni a avut loc un exercițiu demonstrativ referitor la implementarea acestui proiect.

Luni s-a dat alarma în Aeroportul Internațional Timișoara “Traian Vuia”, în cadrul unui exercițiu de simulare specific. O persoană care se afla în terminalul de sosiri externe a acuzat dureri puternice în zona pieptului. A primit imediat ajutor din partea unei alte persoane care se afla în apropiere, iar ulterior a fost anunțată echipa medicală de prim ajutor din cadrul Aeroportului.

La fața locului a sosit imediat echipa de prim ajutor integrat care a constatat imediat că este vorba despre un stop cardio-respirator. S-au început manevrele de resuscitare urmate de protocolul primului ajutor avansat: montarea pipei Guedel, oxigen cu balon de ventilatie și medicație. Pentru că în incinta Aeroportului Internațional Timișoara “Traian Vuia” există două defibrilatoare automate externe (AED), unul dintre ele a fost folosit în acest stop cardio-respirator.

Manevrele de prim ajutor au durat 15 minute, până când victima a prezentat semne că își revine și a fost preluată de echipajul de prim ajutor de pe ambulanță.

Așa a arătat luni scenariul de prim ajutor integrat în care a constat simularea.

”Suntem fericiți că acest proiect a fost implementat în cel mai mic detaliu, iar prin aceste acțiuni Aeroportul Internațional Timișoara “Traian Vuia” devine primul aeroport din România cu o echipă de prim ajutor instruită la cel mai înalt nivel și care are în folosință defibrilatoare automate externe (AED). Suntem fericiți că Timișoara bifează o nouă premieră și este lider în serviciul de prim ajutor prin implementarea acestui proiect”, au anunțat cei de la Aeroportul Internațional Timișoara.

Defibrilatorul este accesibil, cel puțin momentan, doar personalului calificat din cadrul aeroportului. Intenția este ca într-o perioadă viitoare aparatul să poată fi folosit și de cei din apropierea persoanei afectate, mai rapid, chiar înaintea sosirii personalului medical.

Acest proiect a fost realizat în parteneriat cu MENSAVE, companie care oferă cursuri de prim ajutor la cel mai înalt nivel și la standarde europene. Proiectul face parte dintr-un concept mai amplu – DefibSAVE – despre care găsiți mai multe detalii aici: https://mensave.ro/ce-este-proiectul-defibsave.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A fost semnat contractul de execuție pentru reabilitarea celui de-al treilea lot de cale ferată din Caransebeș – Arad

Articolul următor

Bază sportivă și creșă nouă construite prin Compania Națională de Investiții la Carei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share