Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aproape 1.100 de piloți au fost forați la pasajele subterane din Piața Gojdu Oradea

Au fost forați mai mult de jumătate dintre piloții necesari pentru realizarea celor cinci pasaje subterane din Piața Gojdu.

Pe șantier se lucrează cu patru foreze concomitent, astfel că ritmul este unul susținut. Rețeaua de pasaje subterane din Piaţa Gojdu este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură derulate vreodată în Oradea. Fiecare din cele cinci pasaje va avea câte două rampe, de intrare respectiv ieșire.

Proiectul prevede forarea a aproximativ 2.000 de piloți, până în acest moment fiind forați aproape 1.100 de piloți. Potrivit constructorului, forarea tuturor piloților se va finaliza până la mijlocul lunii februarie. Pe șantier sunt patru fronturi deschise și se lucrează cu patru foreze la realizarea pasajelor, în prezent stadiul lucrărilor fiind de aproximativ 50% în ceea ce privește realizarea piloților, respectiv 25% în ce privește toată lucrarea. În paralel se execută devierile la rețelele de utilități (edilitare și electrice), iar în momentul de față sunt realizate toate lucrările pentru devierea traficului auto. Acestea sunt actualizate în funcție de necesități, în colaborare cu Politia Rutieră, ori de câte ori este necesar.

Fluidizarea traficului

Prin realizarea acestor pasaje se dorește fluidizarea traficului rutier în vederea reducerii poluării și creșterii siguranței. Totodată, se are în vedere sprijinirea transportului public de persoane prin reducerea timpilor de parcurs a autobuzelor și tramvaielor și creșterea atractivității transportului public din Oradea. Lucrările sunt efectuate în cadrul proiectului „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din Oradea – Etapa I”, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Finanțarea nerambursabilă este 98% din valoarea cheltuielilor eligibile. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni, valoarea contractului fiind de, 85.317.030, 33 lei fără TVA (aproximativ 17,1 mil. euro fără TVA).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișoara mai are de așteptat destul după un drum de legătură cu autostrada A1

Articolul următor

A fost inaugurat Stadionul Municipal Sibiu - cea mai nouă investiție în infrastructura sportivă, de peste 200 de milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share