Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A fost înființată Asociația SibiuIT. „Vrem să creăm un hub tehnic și să atragem finanțări”

La Sibiu a fost lansată joi seara Asociația SibiuIT. Aceasta reunește 24 de companii sibiene care activează în domeniul IT și urmărește pe termen lung crearea unui hub local în care să fie create start-up-uri.

Asociația SibiuIT a fost înregistrată oficial în luna august 2022 și a fost lansată în prezența conducerilor CJ Sibiu, a Primăriei Sibiu, a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și a Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Cantemir Mihu, unul dintre co-fondatorii asociației a amintit momentele în care s-a născut ideea creării unei organizații care să îi adune pe it-iștii sibieni la un loc. „Ideea înființării unei asociații profesionale în zona de IT în Sibiu a luat naștere dintr-o discuție în cadrul evenimentului Sibiu Innovation Days, organizată de ULBS anul trecut. În această discuție, pe care am avut-o cu Cătălin Mihacea, ne-am gândit că ar fi bine să ne inspirăm după alte orașe, alte județe și alte regiuni, să ne gândim să dăm o reprezentativitate acestui domeniu, să creăm un vehicul instituțional care s ne ajute în atingerea anumitor obiective. Pas cu pas am început să lucrăm la idee, să o rafinăm și ne-am dat seama că are sens ceea ce gândim. Am validat ideea cu câteva persoane. În ianuarie, anul acesta, am organizat o primă întâlnire în care am adunat 26 de reprezentanți ai firmelor din Sibiu. Le-am prezentat conceptul și viziunea, am dezbătut avantaje și beneficii. Pot să spun cu mare mândrie că de la acel eveniment, majoritatea dintre companiile prezente sunt astăzi membri ai asociației”, a povestit Mihu.

Cătălin Mihacea, IT-st, coach și mentor, a fost ales președinte al asociației. Acesta a prezentat pe scurt care sunt valorile, misiunea și direcțiile de activitate ale organizației.

„Asociația SibiuIT este un ecosistem colaborativ, în care consolidăm comunitatea locală, regională și națională pe baza valorilor și obiectivelor comune. Asociația este un ecosistem ce creează un mediu favorabil creșterii și dezvoltării companiilor din industria IT. Ce ne dorim să facem? Împreună ne dorim să promovăm regiunea Centru prin organizarea de evenimente locale, atât din perspectivă de business, dar și din perspective tehnice, având ca scop desolvatarea comunității. Ne dorim să avem programe de creștere și atragere de forțe, în special atragere de talente, unde vedem că este destul de greu, cel puțin în zona de business. Ne dorim să dezvoltăm parteneriate între mediul public și privat, cu scopul de a crește digitalizarea regională (…)”, a spus Mihacea.

Președintele asociației a mai vorbit și despre creșterea calității, în special în domeniul de cercetare, în zona de educație și în zona de formare. „Am început discuțiile să creștem și zona de antreprenoriat în Sibiu. Unul dintre obiectivele noastre este de a crea chiar un hub tehnic. Nu în ultimul rând, vrem să atragem și finanțări, la nivel local, dar și la nivel internațional, pe care să le putem aduce în comunitate”, a mai adăugat Cătălin Mihacea.

În prezent, la momentul lansării, Asociația SibiuIT are 24 de membri. „Sunt firme mici, sunt firme mari, sunt firme care au expunere locală, națională și chiar internațională. Împreună vrem să promovăm o cultură a colaborării, a schimbului de cunoștințe, dar și a oportunităților de dezvoltare între toți membrii”, a explicat Mihacea.

Acesta a prezentat și o scurtă analiză la nivel de mediu de afaceri sibian. „În 2021 în mediul de afaceri în domeniu IT era reprezentat de 530 de companii. Acestea au angajat 3.500 de angajați. Și care generează o cifră de afaceri de 160 de milioane de euro. Primele 20 de companii au o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro, iar 10 dintre ele sunt în asociație. Sectorul IT&C este pe locul 8 în topul activităților economiei, dar pe primul loc la activitățile creative/inovative. 350 din aceste companii activează în municipiul Sibiu”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

COMUNICAT: Conducerea AHK România este dezamăgită de votul negativ dat României

Articolul următor
Societatea Academică de Management din România (SMR) şi NTT DATA Romania au organizat conferinţa cu temele: ”Provocări ale managementului în contextul macroeconomic actual” şi ”Viitorul managementului resurselor umane în industria de tehnologie”.

“Titanii" IT-ului schimbă foaia la Cluj. Revoluția muncii la distanță

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share