Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cartierul Iris din Cluj-Napoca, inclus în proiectul european Agora

Cele două spații de servicii de pe Autostrada Nădlac – Deva (A1), tronsonul Lugoj – Deva, km. 428+310 stânga și km. 428+310 dreapta, sunt situate în zona localității Făget.

Administrația locală a derulat, în iulie 2020 – decembrie 2022, proiectul Agora – „Opțiuni avansate de cogenerare pentru reintegrarea activelor locale”, cofinanțat din fondurile Uniunii Europene.

Agora e inclus în programul Interreg Danube, al cărui scop este de a îmbunătăți capacitatea administrațiilor publice la nivel local și regional de a deveni lideri credibili și activi ai regenerării locale prin dezvoltarea, testarea și integrarea de noi instrumente operaționale și politice pentru reevaluarea activelor urbane.

Sub coordonarea municipalității și prin valorificarea experienței sale în recuperarea și utilizarea terenurilor și clădirilor abandonate (dezvoltate într-un alt proiect, Refill – finanțat prin programul URBACT II) și în acțiuni urbane participative, Agora a testat adoptarea în orașele partenere a unor noi instrumente inovative de mediere între actorii cheie la nivel urban, pentru a valorifica și reintegra activele locale neutilizate (clădiri și terenuri publice și private), conectându-le cu oportunitățile economice locale și externe.

Conferința finală a reunit, la Cluj, 17 parteneri din 10 țări. Ei au discutat despre îmbunătățirea capacității administrațiilor publice la nivel local și regional de a dezvolta, testa și integra noi instrumente operaționale pentru reevaluarea activelor urbane și activarea temporară a spațiilor publice.

În cadrul Agora au fost realizate diverse evenimente care să îndeplinească scopul proiectului, programul „Străzi deschise” realizat pe str. Spiru Haret, din cartierul Iris – închisă pe parcursul unei zile pentru a realiza activități sportive în aer liber pentru copii și adulți. În P-ța Karl Liebknecht a fost organizat un concert de operă în cadrul Zilelor Clujului, la care au participat 400 locuitori.

Producătorii locali au fost incluși: s-a organizat o piață volantă de flori și una pe model finlandez (REKO) în aceeași locație. Pentru perioada sărbătorilor de iarnă, în perioada 6-11 decembrie, Piața Liebknecht găzduiește un minitârg de Crăciun, realizat în cadrul proiectului.

În fiecare seară începe programul artistic: colinde, un spectacol inedit de balet, meșteri populari cu obiecte lucrate manual și bunătăți, concurs cu oameni de gheață, mașină de zăpadă. Proiectul pilot reprezintă un nou pas pentru organizarea de evenimente cu impact pentru comunitățile din cartierele clujene.

Administrația locală a derulat, în iulie 2020 – decembrie 2022, proiectul Agora – „Opțiuni avansate de co-generare pentru reintegrarea activelor locale”, cofinanțat din fondurile Uniunii Europene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Cele două spații de servicii de pe Autostrada Nădlac – Deva (A1), tronsonul Lugoj - Deva, km. 428+310 stânga și km. 428+310 dreapta, sunt situate în zona localității Făget.

MOL România are două benzinării noi pe autostrada Lugoj – Deva

Articolul următor

Finanțări prin AFM pentru iluminat public inteligent în șase localități arădene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share