Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Regiunea Nord-Vest se concentrează pe dezvoltarea durabilă

În acest proiect, Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest (RNV) este partener alături de alte nouă.
“Regions 2030: Monitoring the SDGs in the EU regions – Filling the data gaps” © European Union / Laurie Dieffembacq

O delegație din partea Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) a participat, la Bruxelles, la evenimentul de  lansare a proiectului pilot “Regions 2030: Monitoring the SDGs in the EU regions – Filling the data gaps”.

În acest proiect, Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest (RNV) este partener alături de alte nouă. Proiectul, inițiat de Joint Research Center, cu sprijinul Parlamentului European, se va desfășura pe o perioadă de 11 luni.

Scopul acestuia este de a dezvolta, testa și măsura un set de indicatori comuni ai obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) la nivelul tuturor regiunilor implicate,  precum și de a identifica o serie de indicatori specifici fiecărei regiuni.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt implicarea regiunilor UE în procesul de monitorizare a ODD, creșterea gradului de asumare la nivel local a monitorizării ODD și a deschiderii și transparenței în rezultatele obținute.

Cele două obiective vor urmări îmbunătățirea monitorizării ODD la nivelul tuturor regiunilor, inclusiv RNV. Prin realizarea acestei acțiuni se va obține o imagine obiectivă asupra nevoilor la nivel regional inclusiv în raport cu  distribuirea fondurilor europene.

Noul Program Regional Nord-Vest, lansat la Cluj, beneficiază de o alocare de 1,43 miliarde euro. În premieră, PRNV va fi gestionat de către ADRNV de la Cluj-Napoca și nu de către autoritățile din București.

Acesta propune intervenții pentru dezvoltarea capacității de cercetare, dezvoltare, inovare și digitalizare, creșterea performanței energetice a fondului existent de clădiri publice și rezidențiale, valorificarea spațiilor degradate de la nivelul orașelor, mobilitatea urbană sustenabilă, investiții în rețeaua de drumuri județene și infrastructura educațională,  valorificarea potențialului cultural, turistic și balnear, în beneficiul comunității din regiune.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În urmă cu șapte ani, Life Is Hard (LIH) intra pe piața AeRo a Bursei de Valori București (BVB).

Life Is Hard a ajuns la o capitalizare de 11 milioane euro

Articolul următor

IULIUS deschide al doilea Family Market din acest an, în Bucium

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share