Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Institutul Barițiu cooptează businessmenii Clujului

Cofondatorul Energobit a fost primit în cadrul membrilor de onoare ai instituției | Foto: IIGB

Trei importanți oameni de afaceri și un universitar au fost primiți în rândul instituției clujene.

Institutul de Istorie George Barițiu din cadrul Academiei Române (IIGB) a organizat, la Hotel Radisson Blu Cluj (RBC), o ceremonie de primire de noi membri de onoare. Cei cooptați sunt Horia Ciorcilă și Omer Tetik – președinte și director general al Băncii Transilvania, Ștefan Gadola – vicepreședinte al companiei Energobit, alături de profesorul universitar Aurel Codoban, de la Universitatea Babeș-Bolyai.

Nina Moldovan, director general al companiei Winners First – RBC, a primit o diplomă de excelență în business. Cu această ocazie au avut loc mai multe lansări de carte. La eveniment au participat membri de onoare ai IIGB, personalități din lumea universitară și din cea de business.

IIGB continuă activitatea Institutului de Istorie Naţională din perioada interbelică, având un specific aparte al cercetării fundamentale, respectiv publicarea de corpusuri de documente privind istoria medievală, premodernă, modernă şi contemporană a României. Aceste diviziuni din istoria României, în particular a Transilvaniei, reprezintă și sferele de activitate ale specialiştilor din cadrul programelor de cercetare.

Cercetătorii istoriei contemporane din institut urmăresc în principal fructificarea socială, economică şi politico-instituţională a Marii Uniri, pe baza căreia s-a consolidat statul român contemporan, membru al comunităţii europene. Anuarul IIGB cuprinde două serii distincte, Series Historica și Series Humanistica.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Evenimentul de lansare a anuarului, organizat de către APPC, în 16 decembrie, de la ora 17:00, la din Cluj-Napoca, va găzdui și o dezbatere privind amenințările la care sunt supuși jurnaliștii din România.

Asociația presei clujene lansează un anuar aniversar

Articolul următor

Director de unitate din DEER, premiat la Gala InvestEnergy

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share