Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fondul Proprietatea și-a vândut toate acțiunile la OMV Petrom

Fondul de investiții a obținut 152 de milioane de euro din vânzarea acțiunilor sale la compania petrolieră.

Întreaga participație deținută de Fondul Proprietatea (FP) la OMV Petrom a fost plasată investitorilor ca urmare a finalizării ofertei de plasament privat accelerat demarată în 13 decembrie.

Prețul de vânzare a acțiunilor a fost stabilit la 0,43 lei/acțiune, sub cel din piață (0,44 lei), conform HotNews. Veniturile brute rezultate se ridică la 764 de milioane de lei și vor fi utilizate pentru implementarea Mecanismului de Control al Discount-ului FP, prin finanțarea programului de răscumpărare sau plata potențialelor dividende către acționarii FP.

OMV Petrom nu va încasa nicio sumă de bani ca urmare a tranzacției. Sub rezerva decontării tranzacției, FP nu va mai deține acțiuni la Petrom. “Erste Group Bank şi Swiss Capital vor acţiona în calitate de joint global coordinators şi joint bookrunners, iar Banca Comercială Română şi Auerbach Grayson and Company, în calitate de joint bookrunners în cadrul tranzacţiei”, arată FP.

Acționar majoritar al companiei petroliere locale este OMV Aktiengesellschaft (51%), statul român deține 20,6% prin Ministerul Energiei, iar restul, alți acționari. Petrom şi-a triplat vânzările, la 44 de miliarde lei, în primele nouă luni ale anului, în vreme ce profitul net a urcat la 9,2 miliarde. Participaţia la OMV Petrom este a doua din portofoliul FP, după cea de 20% la Hidroelectrica, evaluată la 12 miliarde de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

AESTATES, cheia pentru investiții pe Coasta de Azur

Articolul următor
Vrem să deschidem un magazin în centrul municipiului Sibiu, unde să comercializăm, alături de produsele noastre fabricate în cele două județe, și cele ale producătorilor locali

USAMV își extinde rețeaua comercială în afara Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share