Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Medisprof ridică o clinică de 12 milioane euro la Cluj

Medisprof Cancer Center (MCC) are în plan al doilea spital la Cluj-Napoca, o investiție 12 milioane euro, şi va dezvolta un centru oncologic la Piatra Neamţ anul viitor.

MCC este un spital fondat de Carolina Udrea, alături de expertiza lui Adrian Udrea, specialist în oncologie, unitate care oferă servicii de tratare a cancerului. Rețeaua de unități de oncologie inițiată de Carolina și Adrian Udrea se va forma prin construirea celui de-al doilea spital și a unui centru medical.

MCC a încheiat recent un parteneriat pentru digitalizarea sistemului medical. Procesul de digitalizare a pornit în vederea adoptării de tehnologii de ultimă generație în tratament. Parteneriatul a fost semnat cu startup-ul timișorean AIMinded, pentru a eficientiza tratamentul de cancer în radioterapie. Spitalul adoptă un sistem bazat pe inteligența artificială care automatizează procesul imagistic în radioterapie, pentru obținerea de conturaje automate ale organelor aflate la risc, eficientizând cu 95% timpul de lucru manual.

„Modelul AIMinded aplicat în zona de radioterapie este unul complet, considerând atât organele la risc cât și zona țintă de iradiere, cu un protocol de învățare care este superior altor modele, la care medicul contribuie într-o proporție mică, validând doar rezultatele”, a spus directorul adjunct al MCC, Șerban Udrea.

AIMinded este un start-up timișorean de MedTech care oferă soluții bazate pe inteligență artificială în radioterapie, în scopul accelerării tratamentului. Evaluat la 2 milioane de euro, start-up-ul a lansat recent o campanie de finanțare prin platforma de crowdfunding Ronin, pentru a dezvolta tehnologia actuală pentru tratarea cancerului și a reuși să exporte soluția inovatoare atât în țară, cât și în restul Europei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Vrem să deschidem un magazin în centrul municipiului Sibiu, unde să comercializăm, alături de produsele noastre fabricate în cele două județe, și cele ale producătorilor locali

USAMV își extinde rețeaua comercială în afara Clujului

Articolul următor

Barajul Leșu va fi reabilitat prin PNRR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share