Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea are 16 noi stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice

De joi, 15 decembrie, Primăria Oradea dă în folosință cele 16 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, proiect finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Acestea sunt amenajate în 15 locații, respectiv în următoarele parcări publice de pe străzile: Codrilor – Aquapark Nymphaea, Parcul Traian, Dunărea, Tudor Vladimirescu, Ștefan cel Mare, Primăriei, M. Kogălniceanu, Universității, Splaiul Crișanei, Meiului, Islazului, Xenopol, Nufărului, Bulevardul Dacia și Ogorului.

Tarife

Încărcarea se va realiza prin aplicația EVConnect, care poate fi descărcată pentru sistemele IOS și Android, iar plata se face tot în aplicație, cu cardul. De menționat că, în parcările cu plată, pe locurile amenajate pentru stațiile de reîncărcare a vehiculelor electrice (parcări cu culoarea verde) se plătește taxa de parcare corespunzătoare, stabilită pentru fiecare zonă. În ceea ce privește tarifele pentru încărcarea vehiculelor electrice la stațiile de încărcare, acestea sunt: încărcare normală 22 kWh AC – tarif 1,49 lei/ kWh cu TVA inclus, încărcare rapidă 50 kWh DC – tarif 1,79 lei/ kWh cu TVA inclus.

Montarea acestor stații de încărcare s-a efectuat în cadrul proiectului implementat de Primăria Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională – „Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin montarea unor stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul Oradea”. Furnizorul acestor stații este firma S.C Electrogrup S.A, cea care a executat și lucrările de racordare și de construcții aferente acestei investiții. Investiția se ridică la peste 3,6 milioane de lei, proiectul fiind finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu. Contribuţia municipiului Oradea este de 13,15%, iar finanțarea nerambursabilă de 86,85%.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parc fotovoltaic cu peste 15.000 de panouri în jurul haldei de gunoi din Oradea

Articolul următor

Clădirea Prefecturii Bihor va fi reabilitată termic cu fonduri din PNRR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share