Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujenii de la ACI ridică noul stadion din Târgoviște. Investiție de 52 milioane €

Licitația pentru noul stadion a fost adjudecată de către asocierea ACI Cluj, Dico & Țigănaș Birou de Proiectare, IMRAT Service, în fața altor cinci ofertanți,

Asocierea care a câștigat licitația pentru proiectarea și execuția viitoarei arene din județul Dâmbovița a semnat contractul.

Licitația pentru noul stadion a fost adjudecată de către asocierea ACI Cluj, Dico & Țigănaș Birou de Proiectare, IMRAT Service, în fața altor cinci ofertanți, conform Gazeta Dâmboviței. Liderul de asociere este o firmă cu experiență care a lucrat la Cluj Arena, Stadionul Ion Oblemenco Craiova, Stadionul Traian Vuia Târgu Jiu, Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf.

“La sediul Companiei Naționale de Investiții, în prezența ministrului dezvoltării, Attila Cseke, a fost semnat contractul pentru proiectarea și construirea noului stadion. Consiliul Județean (CJ) Dâmbovița este beneficiar al acestei investiții.

Antreprenorul care a câștigat licitația publică are la dispoziție 42 de luni pentru execuție, dintre care 6 luni pentru proiectare. Întregul este de 271 milioane lei, noi contribuind cu 25 de milioane”, a precizat președintele CJ, Corneliu Ștefan.

Noul stadion va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, dar și meciurile naționalei de fotbal. Se vor mai putea juca meciuri de rugby de nivel național și mondial, competiții de atletism. Noul stadion va avea 12.012 locuri, pistă de atletism, 434 de locuri de parcare, spații pentru alimentație și comerț.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Al treilea Raport de Sustenabilitate al TRANSAVIA

Articolul următor

Borderbridge global study: media-for-equity, the bridge round that builds unicorns.

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share