Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum arată Drumul Apusenilor văzut din dronă

Imagine din timpul lucrărilor de asfaltare executate de ARL | Foto: CJ Cluj

Beneficiarul proiectului a prezentat un videoclip cu șoseaua proaspăt modernizată de pe teritoriul Clujului care merge către limita cu Bihorul.

Proiectul de 27 de milioane de euro a fost finalizat, în această lună, de către Antrepriza Reparații și Lucrări (ARL) Cluj. De asemenea, videoclipul Consiliului Județean (CJ) Cluj cuprinde imagini de dinaintea și după reabilitare. “Traseul în lungime de peste 25 km a fost reabilitat de la zero. Vă invităm să vizitați această frumoasă zonă a județului Cluj!”, au îndemnat reprezentanții forului județean.

CJ Cluj a consemnat, săptămâna trecută, finalizarea lucrărilor finanțate din fonduri europene ce au vizat modernizarea Drumurilor Județene 764B și 108K, traseu cunoscut sub numele Drumul Apusenilor. Proiectul a durat doi ani și a vizat, pe lângă modernizarea structurii rutiere, și alte obiective de investiții.

Sunt 7 poduri, inclusiv podul peste râul Crișul Repede, 280 de accese la proprietățile situate pe traseu, 9,5 km de trotuare. Drumul traversează una dintre cele mai atractive și spectaculoase zone ale Munților Apuseni și va crea oportunități reale de dezvoltare economică, socială și turistică, potrivit conducerii CJ.

Drum pe Valea Drăganului, până la Bihor

Traseul din Cluj începe de la intrarea în localitatea Valea Drăganului (intersecția cu Drumul Național 1), continuă până în proximitatea Barajului Drăgan-Floroiu și ajunge la limita administrativă cu județul Bihor. De mare complexitate și amploare, lucrările executate de ARL au vizat întreaga structură a carosabilului, începând de la fundație și până la așternerea covorului asfaltic în două straturi, binder și uzură.

Au fost modernizate 80 de podețe și 7 poduri, cel amplasat pe râul Crișul Repede fiind construit de la zero. S-au construit 9,5 km de trotuare, 7 stații de autobuz, 5 zone de parking auto, fiind amenajate 50 de intersecții cu drumurile laterale. În vederea creșterii siguranței rutiere au fost montați 10,6 km de parapeți metalici, construiți 7,2 km de ziduri de sprijin și realizat întreg sistemul de semnalizare și marcaj auto.

Proiectul de 27 de milioane de euro a fost finalizat, în această lună, de către Antrepriza de Reparații și Lucrări (ARL) Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

VGP announces closing of third joint venture in Munich

Articolul următor

Cea mai mare cooperativă de vaci bio, în județul Sălaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share