Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ROCA Agri a cumpărat Dachim și Supliment Cluj

Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția de preluare a companiilor Dachim și Supliment de la grupul Vetimex Capital (deținută de familia Korponay), de către ROCA Agri RDF. Divizia de agricultură a ROCA Investments va prelua integral controlul ambelor societăți.
Baza Dachim de lângă Turda are o capacitate de colectare și stocare a cerealelor de 17.000 de tone | Foto: ROCA

Familia băimăreană Korpornay a înstrăinat cele două societăți ale sale din domeniul agricol, dintre care Dachim cumpărată nu demult de la antreprenorul local Dan Felea.

Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția de preluare a companiilor Dachim și Supliment de la grupul Vetimex Capital (deținută de familia Korponay), de către ROCA Agri RDF. Divizia de agricultură a ROCA Investments va prelua integral controlul ambelor societăți.

Suprafața agricolă exploatată de ROCA Agri RDF va ajunge astfel la 4.000 ha. Holdingul țintește, în urma finalizării acestei tranzacții, afaceri consolidate de 150 de milioane de euro, cu un profit EBITDA de 7,5 milioane.

“În perioada următoare ne vom concentra pe integrarea business-urilor. Urmărim alte oportunități de tranzacții în piață pentru consolidarea poziției noastre ca jucător național pe segmentul agribusiness. O altă provocare este integrarea echipelor. Pentru noi, cea mai importantă resursă a fost, rămâne și va fi cea umană” a declarat Florin Deznan, director general al ROCA Agri RDF.

Au preluat și fabrica de uleiuri Elixir

ROCA Agri RDF își consolidează astfel poziția de jucător major, la nivel național, într-un sector strategic al economiei. Din divizia de profil a ROCA fac parte companiile RDF, RDF Agricultură și Adidana, la care se alătură Dachim și Supliment.

Deznan va coordona activitatea executivă a companiei. Ferenc Korponay, manager al Vetimex Capital, va deveni membru în Consiliul de Administrație al grupului, iar din acest rol strategic va contribui la materializarea viziunii holdingului și la dezvoltarea sa.

Prin tranzacție, ROCA Agri RDF își consolidează poziția în centrul țării, prin extinderea arealului trading-ului de cereale și distribuția de inputuri direct din depozitele de la Turda. Pe lângă fabrica de extrudare de la Arad, prin achiziția Dachim intră în portofoliul grupului și fabrica de uleiuri presate la rece (Elixir).

Silozurile noi, finalizate anul trecut

Investițiile holdingului de agricultură în companiile românești de profil vizează dezvoltarea de noi linii de business și implementarea conceptului de one-stop-shop pentru fermieri, prin produse și servicii integrate, adaptate agriculturii moderne. Dachim este un important distribuitor local de input-uri pentru agricultură și producător de cereale. Compania are sediul în comuna Mihai Viteazu, de lângă Turda.

Acolo deține o bază modernă de colectare și stocare a cerealelor, cu o capacitate de 17.000 de tone, din care 5.000 de tone în silozuri noi, finalizate în 2021, dar și prese de ulei destinate producției pentru brandul propriu. Dachim are în exploatare 1.750 ha de teren agricol. Supliment are sediul în aceeași localitate, activitatea principală fiind exploatarea de terenuri agricole, pe 150 ha.

ROCA Investments este o companie de private equity, parte din Impetum Group, cu are misiunea de a amplifica potențialul companiilor românești. În 2021 a ajuns la o evaluare de 247 milioane lei, de la 102 milioane în 2018. Portofoliul ROCA include două holdinguri (Industry și Agri RDF) și investiții în alte companii din diferite sectoare ale economiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cea mai mare cooperativă de vaci bio, în județul Sălaj

Articolul următor
HiSky a anunțat orarul de vară 2023 pentru a veni în sprijinul celor ce doresc să își rezerve biletele de avion pentru sezonul estival al anului următor.

HiSky va zbura de pe 3 aerogări din Ardeal și Banat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share