Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, în vizită la Arsat Industrie

Aflat în aceste zile în județul Arad, Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a vizitat una dintre cele mai performante fabrici de producție din județul Arad, Arsat Industrie SRL, cu sediul în Pecica.

Firma produce echipamente de manipulat motoare de avioane, pentru industria aeronautică, domeniu în care a accesat fonduri europene pentru achiziționarea de echipamente de ultimă generație.

Exemplu de bune practici

Cu peste 200 de angajați și fonduri europene accesate de peste 50 de milioane de euro, Arsat Industrie SRL este un exemplu de bune practici la nivel național, un veritabil model de business. Grupul Arsat este unul dintre liderii din România în absorbția de fonduri structurale, compania implementând de-a lungul timpului peste 40 de proiecte, investițiile fiind dedicate exclusiv achiziției de tehnologiei, pentru creșterea competitivității.

Nu exagerez când spun că e o minune ce se întâmplă aici și un exemplu de bune practici pentru utilizarea fondurilor europene. Este limpede că investițiile pe termen lung, din fonduri europene, pot genera astfel de modele de business de succes deoarece aici discutăm de un proces investițional din fonduri europene, de peste 15 ani, peste șapte proiecte, unele implementate, altele în curs de implementare.

Îi invit pe toți cei care au în plan să investească din fonduri europene și, mai ales, în zona aceasta, a producției industriale, să ia acest model. O investiție specifică atât prin faptul că este diversificată, cât și pentru că, în funcție de sezon, se produc anumite tipuri de produse care fac atractivă compania. Îi felicit pe investitori și le doresc mult succes. România are nevoie de astfel de proiecte care, pe termen lung, să prindă viață și să producă multă valoare adăugată. Peste 200 de locuri de muncă este ceva impresionant!”, a declarat Marcel Boloș.

Compania mai produce repere pentru domeniul aeronautic, naval, trenuri de mare viteză, utilaje terasiere, domeniu medical, automotive, electronic etc.

Aș recomanda companiilor care doresc să atragă fonduri europene să caute consultanți care au mai multe proiecte de succes implementate și, de asemenea, să fie atenți la toate Programele și Măsurile care se deschid pentru că aceasta este o șansă extraordinară de care trebuie să profităm”, a afirmat Andrei Ghinea, director executiv al Grupului Arsat.

Arsat Industrie SRL este strâns legată de comunitatea pecicană, fapt subliniat atât de președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, fost primar în orașul Pecica, cât și de Petru Antal, actualul primar al urbei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Șase firme și asocieri vor să facă Centrul de antreprenoriat Piața Cetate Oradea

Articolul următor

Iustin Cionca, preşedintele CJ Arad, a preluat  președinția euroregiunii DKMT

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share