Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

“Babeș-Bolyai” se bate cu universitățile americane la studii de piață

SHARE Center

Primul loc în Europa și locul doi la nivel global au fost obținute de studenții Universității “Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj la o competiție internațională de profil.

O echipă studențească din cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA-UBB) a câștigat etapa europeană, calificându-se în finala mondială a competiției de studii de piață organizată de SHARE Center. Aceasta a reușit să câștige premiul 2, fiind în spatele echipei Michigan State University – MSU, dar devansând pe podium echipa Pennsylvania State University – PSU (ambele din SUA).

SHARE Center, organizatorul competiției, face parte din grupul de companii CoStar, holding listat pe Bursa de Valori din New York care se ocupă cu furnizarea și analiza datelor legate de tranzacțiile imobiliare și industria ospitalității. Prin proiectul SHARE Center, compania popularizează metodele de analize și de luare a deciziilor bazate pe date în cele mai importante universități cu profil economic din lume.

Competiția internațională a întrunit, în acest an, 62 de echipe studențești din 23 de țări. Echipe formate din 3-6 studenți au avut ca sarcină colectarea și analizarea datelor legate de industria hotelieră a unui oraș selectat. După aceasta, prin adăugarea și analiza unor surse de date externe, au prezentat rezultatele studiului lor în fața unui juriu compus din lideri mondiali ai industriei ospitalității.

FSEGA a fost reprezentată de studenții Kristof Balazs (informatică economică, anul 2), Andras-Gergely Csenteri (masterat managementul afacerilor, anul 1), Akos Eross (management, anul 2), Balazs Gergely (management, anul 2), Sara Karda (masterat gestiunea financiară corporativă, anul 1) și Zsombori Péter (management, anul 2). Echipa a fost coordonată de profesorii Kincso Kelemen și Levente Szasz.

În cadrul etapei europene, organizate în spațiul virtual, UBB-FSEGA a avut de înfruntat echipele Ecole Hoteliere de Lausanne, Les Roches (Elveția), University Bocconi (Italia), Istanbul Technical University, Özyeğin University (Turcia), Zuyd Hogeschool Maastricht, Artesis Plantijn University of Applied Sciences (Olanda).

Echipa clujeană, câștigătoare a etapei europene, a avut posibilitatea de a concura în finala mondială. Acolo s-au calificat echipele MSU,PSU Virginia Technological University, University of Houston (SUA), RMIT (Vietnam), Hong Kong Polytechnic University (China), Republic Polytechnic (Singapore), Budapest Business School (Ungaria), Universidad Panamericana, Universidad Iberoamericana Puebla (Mexic).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Elvada și Relive Bike RKS Motor, noi chiriași în Constanța Business Park

Articolul următor

Ce am învățat în 2022 – din perspectiva fabricii de scaune Antares Romania SRL

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share