Aeroportul Cluj, prezent la Parlamentul European

Scopul a fost de a face schimb de informații privind aeroporturile și regiunile verzi, la invitația proiectului OLGA

Aeroporturi, companii aeriene, autorități publice și factori de decizie politică s-au reunit la Parlamentul European din Bruxelles.

Scopul a fost de a face schimb de informații privind aeroporturile și regiunile verzi, la invitația proiectului OLGA. Comisia Europeană a oferit câteva contribuții prin intermediul Agenției Executive Europene pentru Climă, Infrastructură și Mediu, responsabilă de implementarea programelor care sprijină Pactul Verde al UE, cum ar fi Orizont 2020 – din care face parte OLGA.

Evenimentul “Tranziția durabilă în aeroporturi: cum contribuie proiectul EU Green Deal OLGA la energia și mobilitatea cu emisii reduse de carbon”, a fost găzduit de europarlamentarul Marian-Jean Marinescu. Acesta a avut ca scop sprijinirea replicării prin reunirea aeroporturilor și a regiunilor de diferite dimensiuni.

Aeroportul Internațional Cluj (AIAIC) a fost reprezentat, la Parlamentul European, de Ana-Maria Crețu, director tehnic, și de Maria-Andrada Goron, Communication & Dissemination leader în cadrul echipei OLGA pentru AIAIC. Crețu a menționat obiectivul AIAIC în cadrul OLGA și progresul proiectului, în calitate de aeroport urmăritor.

AIAIC are parteneri locali și internaționali în acest proiect, iar acest eveniment a fost un bun prilej pentru a stabili noi obiective în ceea ce privește implementarea acestuia. Prezența AIAIC la eveniment a reconfirmat interesul său pentru dezvoltarea unui viitor sustenabil, în legătură cu preconizata tranziție spre o aviație neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

AIAIC este implicat în toate pachetele de lucru din cadrul OLGA. Gazdă a fost europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, președinte al Intergrupului pentru cer și spațiu și coordonator în cadrul Comisiei pentru transport și turism.

“OLGA este un proiect foarte bine organizat. Sper ca rezultatele acestui proiect să servească drept manual pentru aeroporturi cu cele mai bune practici pentru decarbonizare. Este important să se propună cele mai bune soluții și să se abordeze mai multe aspecte”.

La eveniment au fost prezenți 50 de participanți de la aeroporturi, companii aeriene și factori de decizie politică. Acesta a deschis o discuție vitală, având în vedere contextul actual al climei și al energiei, în speranța de a merge pe calea către un viitor mai durabil.

Exit mobile version