Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asocierea Freyrom a terminat Podul Porțelanului

Vechiul pod de pe str. Porțelanului este acum destinat pietonilor și bicicliștilor. 
Noul pod este destinat circulației autovehiculelor și bicicliștilor, în timp ce pietonii se deplasează pe cel vechi | Foto: Emil Boc

Lucrările la podul din Cluj-Napoca s-au finalizat, iar circulația este deschisă pe noul pod.

Vechiul pod de pe str. Porțelanului este acum destinat pietonilor și bicicliștilor. Primarul Emil Boc, viceprimarul Dan Tarcea, reprezentanții constructorului și specialiștilor implicați în construirea noului Pod Porțelanului au fost prezenți la momentul deschiderii circulației auto.

Finalizarea lucrărilor a fost marcată printr-un moment ce a amintit de inaugurarea Podului de la Cernavodă. Reprezentanții proiectantului și constructorului au stat sub pod în timp ce primele mașini (camioane de mare tonaj) au traversat.

Acum se poate circula pe noul pod rutier, care are două benzi (câte una pe sens, 7 m lățime) de circulație auto, o pistă pentru biciclete – cu sensul de mers spre oraș – și o lungime a podului de 62 m.

Vechiul pod de pe str. Porțelanului este acum destinat pietonilor și bicicliștilor.

Francezii lucrau în paralel la două poduri

În acelaşi timp, pe podul vechi vor circula doar pietonii şi bicicliștii, fiind marcată o pistă de biciclete (cu sensul spre Nădășel) și alocat culoar pietonal.

Durata de viață a podului este de 100 ani. Proiectul include sistem nou, eficient energetic, de iluminat public și arhitectural și reorganizarea circulației în zonele adiacente Podului Porțelanului.

Executantul lucrărilor la podul nou este asocierea Freyrom – Procons Group. Valoarea lucrărilor la noul pod se ridică la 13,6 milioane de lei, iar cea a lucrărilor la ambele poduri, de 17,9 milioane, cu taxa pe valoarea adăugată.

Compania franceză Freyrom execută și noul pod la conexiunea străzilor Oașului – Răsăritului, din apropierea Podului Porțelanului, termenul limită de terminare fiind iulie 2023, conform viceprimarului Tarcea.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Raluca Munteanu, IULIUS: 10 ani ca un roller coaster

Articolul următor
Compania internațională de cercetare și dezvoltare agricolă Corteva Agriscience a intrat în spiritul sărbătorilor dând înapoi către comunitate.

Corteva a donat rechizite pentru copiii defavorizați

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share