Ciupercăria Boglar Champ, în pragul deceniului III. Mesajul fondatorilor din Sălaj

Fondatorii ciupercăriei din Nușfalău își bazează business-ul pe potențialul "superalimentelor" | Foto: Boglar Champ

Antreprenorii care au înființat, în județul Sălaj, una dintre cele mai mari ciupercării din lume, au transmis un mesaj public de sărbători.

Familia Nemeti a sărbătorit alături de angajați, iar ulterior antreprenorii care au fondat ciupercăria Boglar Champ, din comuna Nușfalău, au adresat un mesaj de Anul Nou.

“Cu un trecut de 20 de ani și cu și mai multă experiență în spatele nostru, știm că acuratețea, calitatea și fiabilitatea sunt unii dintre cei mai importanți factori ai succesului. Ciupercile noastre de calitate, fără chimicale sunt proaspete când ajung pe rafturi peste tot în țară”, spun antreprenorii sălăjeni.

Gergely Nemeti a înființat, în Sălaj, una dintre cele mai mari ciupercării la nivel mondial. El a plecat de tânăr peste hotare la muncă, în Ungaria, pentru a face rost de bani ca să o ducă mai bine. A muncit câțiva ani în domeniul ciupercilor și a realizat ce potențial imens are această piață încă neexploatată în România.

Din simplu muncitor în Ungaria, a ajuns milionar în euro, așa cum arată datele financiare ale societății Boglar Champ. Ciupercăria a fost înființată cu bani câștigați în țara vecină și cu un credit bancar în 2003, pe când Nemeti avea 30 de ani.

Compania înregistra, anul trecut, 330 de salariați, din care două treimi femei, fiind unul dintre principalii angajatori din județ. Investițiile trec 7 milioane euro, un proiect vizând înființarea unei fabrici de compost. Majoritatea producției merge în țară, dar și în Italia și Ungaria.

În fermă nu se folosesc substanțe chimice. Afacerile societății cu sediul în Zalău se ridicau, în 2021, la 99 de milioane de lei, iar profitul net, la 20 de milioane. În decurs de cinci ani, profitul Boglar Champ a crescut de trei ori.

Exit mobile version