Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Catedră UNESCO de dezvoltare durabilă la Universitatea Babeș-Bolyai

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca prin Facultatea de Știința și Ingineria Mediului (FSIM), va găzdui o Catedră UNESCO în domeniul schimbărilor climatice și dezvoltării durabile.

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, prin Facultatea de Știința și Ingineria Mediului (FSIM), va găzdui o catedră UNESCO în domeniile schimbărilor climatice și dezvoltării durabile.

O asemenea catedră este decisă în urma unei selecții de către UNESCO în condițiile în care o instituție academică decide să realizeze un parteneriat cu această organizație pentru a genera cunoaștere și practică avansată în domenii strategice de interes comun.

Scopul acestei catedre este de a coagula într-un mod multidisciplinar activitățile educaționale, de cercetare avansată și de relație cu societatea ale UBB și partenerilor internaționali în domeniile strategice ale schimbărilor climatice și dezvoltării durabile.

„Profilul complex al UBB va facilita dezvoltarea în cadrul catedrei a unor abordări multi-/inter-trans-disciplinare, care să ajute în atingerea obiectivelor UNESCO privind dezvoltarea durabilă.

Activitățile propuse includ dezvoltarea de programe educaționale formale și nonformale în domeniul schimbărilor climatice și dezvoltării durabile, concentrarea eforturilor de cercetare în domeniu prin noua infrastructură academică world-class ACTRIS și InfoBioNano4Health a UBB și acțiuni de implicare și conștientizare a mediului socio-economic în parteneriat cu UNESCO”, a spus decanul FSIM, Nicolae Ajtai.

Rectorul UBB: “Căutăm soluții la schimbările climatice”

„Miza majoră a civilizației umane acum este cea legată de schimbările climatice și de sustenabilitate. Dacă nu găsim soluțiile adecvate, suntem la risc ca civilizație. Era absolut normal ca UBB, ca universitate globală, cu cercetare avansată în domeniu, să devină un actor relevant internațional, care caută soluții la această problemă”, a concluzionat rectorul UBB, Daniel David.

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) este o agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite care vizează promovarea păcii și securității mondiale prin cooperarea internațională în educație, științe și cultură.

Are 193 de state membre și 11 membri asociați, parteneri din sectorul neguvernamental, interguvernamental și privat. Cu sediul în Paris (Franța), UNESCO dispune de 53 de birouri regionale și de 199 de comisii naționale care îi facilitează mandatul global.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un investitor german vinde fabrica din Sibiu unde produce sisteme de protecție pentru roboți

Articolul următor
Universal Alloy Corporation (UAC) Europe a anunțat, în decembrie, că va oferi un salariu mimin brut de încadrare de 4.000 de lei, angajările fiind efectuate în funcție de studii și de experiența profesională.

Salariu minim brut la Universal Alloy: 4.000 de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share