Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a lansat licitația pentru infrastructura parcurilor industriale din Aleșd, Beiuș și Ștei

Marți, 3 ianuarie, a fost lansată procedura de licitație pentru realizarea lucrărilor de infrastructură pentru parcurile industriale din Aleșd, Beiuș și Ștei.

Cu excepția orașului Ștei, unde licitația se referă doar la execuție, proiectul tehnic fiind întocmit, în Aleșd și Beiuș procedura prevede proiectare și execuție.

Termene

Durata contractului pentru Parcul Aleșd a fost stabilită la 8 luni (2 luni pentru proiectare și 6 luni pentru execuție), iar pentru Beiuș la 9 luni (3 luni proiectare și 6 luni execuție). În cazul proiectului din Ștei, durata contractului pentru execuția lucrărilor va fi de 6 luni.

Valoarea totală estimată a investiției este de 69.288.813,4 lei, fără TVA (Aleșd: 17.522.059,93 lei; Beiuș: 30.273.922,15 lei; Ștei: 21.492.831,29 lei). Termenul pentru depunerea ofertelor este 1 martie 2023, ora 15:00.

Finanțarea va fi asigurată prin fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Contribuția Consiliului Județean Bihor va fi de 60% din valoarea totală a proiectului.

Lucrări

Realizarea infrastructurii de suport presupune amenajarea accesului, asigurarea rețelei de drumuri interioare, asigurarea alimentării cu apă, alimentarea cu energie eletrică, realizarea rețelei de distribuție cu gaze naturale, asigurarea iluminatului public, etc.

În perioada următoare va fi demarată procedura de licitație pentru proiectare și execuție pentru proiectul Parcul Industrial Marghita. Studiul de Fezabilitate a fost aprobat în ședința Consiliului Județean Bihor din 22 decembrie 2022.

„Parcurile Științifice cu Specializare Inteligentă Marghita, Aleșd, Beiuș și Ștei sunt o rețea de parcuri industriale pe care Consiliul Județean Bihor intenționează să le amenajeze și să le dezvolte în anul următor în afara Municipiului Oradea, în localități aflate la 40-50 de kilometri, în așa fel încât oamenii care locuiesc în aceste zone să aibă locuri de muncă cât mai aproape de casele lor și să nu mai fie nevoiți să facă naveta”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
2022 a fost, pentru Energom, unul plin de provocări noi în ale sudurii și nu numai.

Energom a premiat cei mai buni sudori

Articolul următor

Studenții Universității Politehnica Timișoara gândesc un nou proiect pentru campusul universitar

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share