Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noua Facultate de Drept costă 15 milioane €. Transformarea Opera Plaza: 6 milioane

Universitatea Babeș Bolyai (UBB) Cluj a anunțat achiziția lucrărilor de transformare a fostului hotel de pe str. Traian Moșoiu pentru funcționarea în incintă a Facultății de Drept.
Unitatea hotelieră din centrul Clujului dispunea la subsol de o piscină modernă | Foto: Opera Plaza

Lucrările de restructurare și reabilitare a fostei unități turistice din Cluj-Napoca sunt estimate la 30,8 milioane de lei, la care se adaugă cheltuielile de cumpărare a imobilului, de 40 de milioane.

Universitatea Babeș Bolyai (UBB) Cluj a anunțat achiziția lucrărilor de transformare a fostului hotel de pe str. Traian Moșoiu pentru funcționarea în incintă a Facultății de Drept. Ofertele trebuie depuse până la 13 februarie.

Valoarea proiectului este de 30,8 milioane de lei, din fonduri bugetare, durata de implementare fiind de 20 luni. Punctajul se acordă astfel: pentru cel mai scăzut dintre prețuri se acordă punctajul maxim alocat; pentru celelalte prețuri ofertate se calculează proporțional: preț minim ofertat / preț punctaj maxim alocat.

Tranzacția finală dintre proprietarii fostului hotel de cinci stele și Facultatea de Drept a UBB, încheiată în 2021, s-a ridicat la 40 de milioane de lei. Operațiunea a fost supervizată de consultanții liderului mondial în real-estate RE/MAX, agenții implicați în tranzacție fiind Mihaela Keller și Anca Olariu.

Proprietatea reprezintă o clădire aflată în zona istorică, primul hotel de cinci stele dat în funcțiune în oraș, cu o suprafață de 8.000 mp, construit pe platforma fostei fabrici de dulciuri Feleacul.

În urma tranzacției, fosta proprietate a fraților Călin și Octavian Buzoianu va fi transformată în Facultatea de Drept. Negocierile au durat șase luni, incluzând perioada de obținere a avizelor de la Ministerul Educației și acordul Guvernului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Schimbarea la nivel de conducere a CFRAP a avut loc în cadrul mecanismului de președinție rotativă instituit de asociație în 2021.

Florin Tiutiu, noul președinte al Clubului Fermierilor Români

Articolul următor

Hidroconstrucția intră în grupul Electromontaj, alături de Iproeb

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share